Περιφερεια

Έφυγε από την ζωή ο τέως δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής

0

Απεβίωσε χτες το απόγευμα, ο τέως δήμαρχος της Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής. Η είδηση της πρόωρης και άδικης απώλειας του τέως δημάρχου (2014-2019), του ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης και του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συγκίνησε όλους καθώς ο κ. Παυλής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού »Τρίπολη, Πρωτεύουσα του Μοριά», αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες, σοβαρό πρόβλημα υγείας και έδωσε μεγάλη μάχη, με τον καρκίνο χωρίς να τα καταφέρει.

«(…) Οραματιστήκαμε ένα καλύτερο αύριο… Ένα δήμο που λύνει προβλήματα και στοχεύει με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη-όχι όπως ο καθένας μας μπορεί να έχει αυτή την έννοια στο μυαλό του-αλλά την ανάπτυξη που δικαιούται ο τόπος μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, απαντώντας στα θέματα των υποδομών και της καθημερινότητας (…)».

Αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Δημήτρης Παυλής, στο τελευταίο του προεκλογικό φυλλάδιο, στον πρόλογο της έκδοσης, λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές για το δήμο της Τρίπολης. Μιλούσε για «όραμα, σχέδιο και αποτέλεσμα», ήξερε ότι ο κόσμος, κάποια στιγμή, θα κατανοήσει την προσπάθειά του, βλέποντας τα έργα που θα γίνονται από τις επόμενες δημοτικές αρχές. Η αγωνία του ήταν να προχωρήσει στην ανάπτυξη η Τρίπολη και οι κοινότητες και να ξεφύγει ο δήμος απ’ τη μιζέρια, τις γκρίνιες και από εκείνα που τον … φρενάρουν.

Έλεγε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον δημότη, να σταθούμε δίπλα στους ευάλωτους, να κάνουμε έργο στην πόλη και στα χωριά, να στηρίξουμε το δήμο και τους πολίτες απ’ τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε».

Το παράπονό του ήταν, ότι τα πρώτα χρόνια της θητείας του, ως δήμαρχος, είχε να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα ζητήματα, προβλήματα και εμπόδια. Αλλαγή πολιτικού σκηνικού, τραπεζικοί περιορισμοί, αλλαγές στις νομοθεσίες διαγωνισμών, προμηθειών, δυσκολίες πρόσβασης στις πηγές χρηματοδότησης. Δεν το έβαλε κάτω. Παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ξεπάγωσε και ετοίμασε μελέτες, πέτυχε προεγκρίσεις και … κλείδωσε χρηματοδοτήσεις από παντού.

Έψαξε βοήθειες, ενισχύσεις και στηρίγματα από κάθε δομή, θεσμό και φυσικό πρόσωπο, που υπήρχε και μπορούσε να συνδράμει στο καλό του δήμου. Προώθησε την εξωστρέφεια, αγνόησε πολιτικές ταμπέλες, ιδεολογικά δεδομένα, προκαταλήψεις και διαχωριστικά. Μόχθησε για το καλό του δήμου. Ήταν ρεαλιστής, μαχητής και χωρίς αγκυλώσεις. Ήταν και οραματιστής. Δεν έλεγε όχι στην ελεύθερη οικονομία και τους κανόνες της αγοράς. Συγχρόνως, υποστήριζε και την δημόσια παρέμβαση και την προστασία των δημόσιων αγαθών.

Πίστεψε στην Αυτοδιοίκηση και την υπηρέτησε μέχρι τέλος. Ήταν στην κυριολεξία, ακούραστος. Πίστεψε και στον επιμελητηριακό κλάδο. Και εκεί, άφησε -ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας-το δικό του, ισχυρό αποτύπωμα.

Ο Δημήτρης Παυλής, γεννήθηκε στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας. Στο χωριό που βγάζει δημάρχους. Ήταν απόφοιτος του 2ου εξατάξιου γυμνασίου Τρίπολης. Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων.

Από το 2014 έως το 2019 ήταν δήμαρχος Τρίπολης (Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά). Από το 2010 έως το 2014 και από το 2019 μέχρι σήμερα, ήταν δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης, επικεφαλής του συνδυασμού »Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά». Το 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ (1ος επιλαχών του κόμματος).

Το 2009 γίνεται μέλος της γραμματείας του τομέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Από το 2003 έως το 2008, διετέλεσε μέλος επιτροπών για τους μικρομεσαίους στον τομέα ΕΒΑ του ΠΑΣΟΚ. Από το 1989 έως το 1993 ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος ανάπτυξης και οικονομικών. Από το 1982 έως το 1989 ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αρτεμισίου.

Ο Δημήτρης Παυλής, ήταν οικονομολόγος, με δικό του γραφείο, ενώ από το 1986 μέχρι το 1995, ήταν ιδιοκτήτης εκμετάλλευσης καφέ στην Τρίπολη. Από το 1996 δραστηριοποιήθηκε και στον τομέα της κατασκευής οικοδομών.

Ο Δημήτρης Παυλής, είχε μεγάλη δράση:

Πέρασε από το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας της Τρίπολης (2098-2019), από την Κοινωνική και Οικονομική Επιτροπή Αρκαδίας (2007-2009), από τον ΟΚΑΝΑ Αρκαδίας (2007-2019), απ’ την Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου (2005-2009), από τον φορέα εκτέλεσης ευρωπαικών προγραμμάτων καινοτομίας στην Περιφέρεια (2004-2009) και φυσικά από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως πρόεδρος (2003-2009).

Από το 2003 έως το 2009, ήταν πρόεδρος του κέντρου επιχειρηματικότητας και τεχνολογικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ συμμετείχε και στον πρώην δήμο Μαντινείας (1999-2002). Πέρασε και από την γνωμοδοτική επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου στην Περιφέρεια (1991-1998), ενώ έκανε και κοινοτάρχης (Αρτεμίσιο 1991, 1998).

Ο Δημήτρης Παυλής, υπηρέτησε και τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, αφού ήταν μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, την περίοδο 1988-1990). Ήταν εκλεγμένο μέλος των Οικονομολόγων της χώρας, με το ΠΑΣΟΚ, από το 1987 έως 1993.

Χιούστον, Τέξας

Previous article

Με έκπτωση 25% έως τις 10 Ιουνίου οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.