Περιφερεια

Επίσκεψη Νίκα: Τι προέκυψε από τις συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς – ο ρόλος της optima bank

0

Την Κόρινθο επισκέφτηκε χτες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ο οποίος είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, φορείς αλλά και τους δημάρχους της Νεμέας και Βέλου Βόχας.

Στην συνάντηση με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο

διερευνήθηκε η μελέτη και ο τρόπος χρηματοδότησης συνδετήριου δρόμου από τη Νεμέα έως το Κιάτο, ο οποίος έχει παγώσει. Ακόμα, έγινε αναφορά στα έργα συντήρησης της αστικής και αγροτικής οδοποιίας, στα αναγκαία αντιπλημμυρικά αλλά και αρδευτικά έργα, όπως επίσης και στην κατασκευή τουαλετών στο στάδιο της Αρχαίας Νεμέας. Ακόμα, συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής των αμπελώνων και των οινοποιείων σε διεθνές επίπεδο.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο εξετάστηκαν:

  • η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφύγιου στο Βραχάτι,
  • οι σχεδιαζόμενες αναπλάσεις σε Βέλο, Ζευγολατιό και Βραχάτι,
  • οι δύο κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό στο Ζευγολατιό και το Βραχάτι την κατασκευή των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια,
  • η ανάπλαση της πλατείας στο Μπολάτι,
  • τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλο τον δήμο, όπως επίσης και τα αρδευτικά, αλλά και τα αντιδιαβρωτικά τα οποία επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Ο κ Νίκας συναντήθηκε ακόμα με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO) Σπύρο Καραβούλη,

με τον οποίον συζητήθηκε η υποστήριξη του τουριστικού σταθμού που δημιουργεί η Περιφέρεια στον Ισθμό και ο οποίος θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλθει προς έγκριση η προγραμματική σύμβαση με την Πελοπόννησος Α.Ε., προκειμένου να διευκολυνθεί η στελέχωση του εν λόγω σταθμού με το απαραίτητο προσωπικό.
«Επιδίωξή μας είναι, μέσα και από τις αναπλάσεις που δρομολογούνται, η περιοχή του Ισθμού, να αποτελεί προορισμό στον οποίον οι επισκέπτες θα περνούν χρόνο, όχι μια περιοχή από την οποίαν απλώς θα διέρχονται πηγαίνοντας κάπου αλλού» σημείωσε ο Π. Νίκας, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης θα υπάρξει μέριμνα και για έργα που θα ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών στην περιοχή της Διώρυγας.

Νωρίτερα, τέλος, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Πάνο Πούλο, εκπρόσωπο του Συλλόγου «Φιλοξενία, Διαπολιτισμική – Περιβαλλοντική Οργάνωση».
Στην συνάντηση, τονίστηκε η αναγκαιότητα να διαφυλαχθεί περιβαλλοντικά η λωρίδα της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, μέσα από ήπιες παρεμβάσεις και δράσεις αειφορίας. Ο περιφερειάρχης κάλεσε τον εκπρόσωπο του εν λόγω συλλόγου να συνεισφέρει με προτάσεις, εν όψει του μάστερ πλαν που θα εκπονηθεί για την ανάπλαση της λωρίδας αυτής των 56 χιλιομέτρων.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε επίσης, ότι βρέθηκε στην Κορινθία και το Σάββατο, όπου χωρίς κάμερες, έκανε αυτοψία στην παλιά εθνική οδό, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, για την αποκατάσταση της οποίας η περιφέρεια θα διαθέσει 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα επισκέφτηκε και το δάσος του Πευκιά, για το οποίο η Περιφέρεια θα επωμιστεί το κόστος της ανάπλασης και ανάδειξής του, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Ενδιαφέρον έχει, πάντως, πως στην ατζέντα της συνάντησης που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και στελέχη της νέας τράπεζας «Optima Bank», η οποία θα έχει το κέντρο της στην Κόρινθο, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τον σημαντικό ρόλο της Τράπεζας στην χρηματοδότηση τόσο των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και των project που σχεδιάζουν η Περιφέρεια και οι δήμοι της Πελοποννήσου.  

Αυξημένες οι ευκαιρίες να πάτε φέτος διακοπές με τον κοινωνικό τουρισμό (ΠΙΝΑΚΕΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Previous article

Φυγαδεύοντας τον… Χριστόφορο Κολόμβο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.