ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Τα νέα δεδομένα στο δημοτικό συμβούλιο μετά την “Συμμαχία για την Εξέλιξη”

1

Η συνένωση των παρατάξεων Νανόπουλου και Καλλίρη αλλάζει εντυπωσιακά τα δεδομένα στον δήμο Κορινθίων. Πλέον ο Βασίλης Νανόπουλος ενισχύεται ιδιαίτερα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένο πως μαζί με τους οκτώ δικούς του συμβούλους, τους κ.κ. Τιμ. Πιέτρη, Γκεζερλή και Καρασάββα που ήδη έχουν προσεταιριστεί την δημοτική πλειοψηφία και τους τρεις -τουλάχιστον- από τους πέντε συμβούλους της “Δύναμης Εξέλιξης” (Καλλίρη, Παπαϊωάννου και Πλατή) δημιουργείται ένας πυρήνας 14 συμβούλων που τον φέρνουν κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία των 17 εδρών στο δημοτικό συμβούλιο.

Την ίδια ώρα σε …εκκρεμότητα είναι μία ακόμα περίπτωση, αυτή του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Ζώγκου, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Πνευματικού και στην αρχή ακούστηκε ότι θα ήταν ο επόμενος τον οποίο θα προσεταιριζόταν ο Βασίλης Νανόπουλος.
Ωστόσο, ο κ. Ζώγκος φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στον Νίκο Σταυρέλη -άλλωστε έχει συνυπογράψει μαζί του ορισμένες ερωτήσεις προς τον δήμαρχο.

Γιατί όμως μιλήσαμε για τους “3 από τους 5″ συμβούλους της παράταξης Καλλίρη και όχι για όλους; Πολύ απλά γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι κ.κ. Κορδώσης και Γ. Πιέτρης θα ακολουθήσουν τον επικεφαλής της παράταξής τους. Όχι μόνο γιατί έχουν σημαντικές προσωπικές διαφορές με τον δήμαρχο Κορινθίων, αλλά και επειδή οι ίδιοι έχουν -άλλος περισσότερο φανερές και άλλος λιγότερο φανερές- προσωπικές φιλοδοξίες.

Τις επόμενες ώρες τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν με τις τοποθετήσεις των δύο δημοτικών συμβούλων οι οποίοι θα δείξουν αν θα ακολουθήσουν ή όχι τον επικεφαλής τους.

Τέλος, να πούμε ότι ακόμα και η θέση του επικεφαλής της παράταξης είναι πλέον …επισφαλής, καθώς η λογική λέει πως ο Πελοπίδας Καλλίρης, υπό τις συνθήκες που δημιουργούνται, δύσκολα θα μείνει στο δημοτικό συμβούλιο και θα αποχωρήσει (πιθανότερα από τον Σεπτέμβριο) παραδίδοντας την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα της παράταξης, που είναι ο Βασίλης Γεώργαρης.

Ένωσαν τις δυνάμεις τους, Νανόπουλος και Καλλίρης

Previous article

Ευχές από τον Σύλλογο Φροντιστών σε όλα τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] μία αναμενόμενη κίνηση καθώς, όπως είχαμε τονίσει και στο ρεπορτάζ της 11ης Ιουνίου, ο κ. Πιέτρης δύσκολα θα ακολουθούσε καθώς υπάρχουν […]

Comments are closed.