Περιφερεια

Θετικές οι εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

“Πλήρη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά” εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΔΕ∆Α (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου) οι οποίες δρομολογούνται μετά την απολύτως διευκρινιστική απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σε σειρά σχετικών ερωτήσεων και αναφορών βουλευτών, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι “ο νέος περιφερειάρχης έχει προβλέψει 20.000.000 ευρώ για αυτό το έργο και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να είναι διαθέσιµη η χρηµατοδότηση µέσω του ΕΣΠΑ µέχρι το Σεπτέµβριο”, ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο ότι η ΔΕΔΑ “έχει κάνει ήδη τα απαραίτητα βήµατα προκειµένου να εξασφαλίσει την προετοιµασία του έργου. Σε συνεργασία µε την κυβέρνηση και τον ΔΕΣΦΑ δροµολογούνται τα απαιτούµενα έργα από τον Διαχειριστή του Συστήµατος Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο (…) για την τροφοδότηση της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Αργους και του Ναυπλίου”.

Ο Γ. Θωμάς παραθέτοντας και σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΑ προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι πλέον “έχει τώρα συµπεριληφθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα του ΔΕΣΦΑ η τροφοδότηση της Σπάρτης και της Καλαµάτας, έτσι ώστε να προχωρήσουν αυτές οι υποδοµές και να επεκταθεί το Δίκτυο στις πόλεις της Πελοποννήσου. Ολα τα παραπάνω αφορούν σε ενέργειες οι οποίες έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους µήνες µε µεθοδική δουλειά όλων των εµπλεκόµενων µερών”.

“ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ”

“Οι θέσεις της Περιφέρειας ικανοποιήθηκαν πλήρως και ως εκ τούτου αισθάνομαι κι εγώ πλήρως ικανοποιημένος. Χαίρομαι πάρα πολύ, είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την απάντηση του υφυπουργού και από τις εξελίξεις που δρομολογεί” σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Οπως γνωστοποίησε δε, τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί τη ΔΕΔΑ, στην Αθήνα, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “να ξεκαθαρίσουμε τις βεβαιότητες στις οποίες αναφερόμουν όλο αυτό το διάστημα, όπως το χρονοδιάγραμμα και τα τιμολόγια”.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε, παράλληλα, ευχαριστίες προς “όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειας, η οποία ως στόχο είχε -και πάντα θα έχει- την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που φέρει το φυσικό αέριο”.

Την πλήρη απάντηση του υφυπουργού Ενέργεια Γεράσιμου Θωμά μπορείτε να δείτε εδώ: Απάντηση

Το αναφερόμενο έγγραφο της ΔΕΔΑ μπορείτε να δείτε εδώ: 6258-ΔΕΔΑ

Ολοκληρωμένο δίκτυο με 13 νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Βέλου Βόχας

Previous article

Αποικιοκρατικοί όροι από το υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση 23 στρεμμάτων στην ΔΕΥΑ Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.