ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Χαμόγελα για τη σουλτανίνα, μαύρα μαντάτα για το κρασί

0

Αισιοδοξία για την φετινή σοδειά στην σουλτανίνα, αλλά και στο οινοστάφυλο επικρατεί μεταξύ των παραγωγών της Κορινθίας. Αλλά τα «χαμπέρια» δεν είναι εξ ίσου καλά για τους οινοπαραγωγούς καθώς ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν το περσινό κρασί.

Καταρχήν για την σουλτανίνα η καλοκαιρία έχει βοηθήσει να προχωρήσει η παραγωγή με τον ιδανικότερο τρόπο. Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί και φέτος οι ποσότητες στην μεγάλη πλειοψηφία τους θα κινηθούν στο εξωτερικό. Ωστόσο, το αγκάθι του κόστους παραγωγής, κυρίως από τις υψηλές τιμές του νερού, παραμένει.

Μόλις το τελευταίο διάστημα άρχισε να κινείται η αγορά οίνου και μόνον προς το εξωτερικό. Στο εσωτερικό όλοι οι δείκτες παραμένουν χαμηλά και η πτώση στις πωλήσεις μπορεί να φτάσει και το 50%. Ως ύστατη λύση κατέθεσαν υπόμνημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποζημιωθούν μέσω του μέτρου της απόσταξης κρίσης.   

Δείτε στο ρεπορτάζ εδώ από το ypaithros.gr τι λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί.

Πανελλήνιες 2020: Αυτά είναι τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα -Τι έπεσε στην Εκθεση

Previous article

Τι θέλει να κρύψει για την ΔΕΥΑΣ ο Σπύρος Σταματόπουλος;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.