Περιφερεια

Αλλάζουν όλα στις υποδομές της Περιφέρειας

0

Το γεγονός ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε φάση αναζήτησης του χώρου που θα στεγάσει το διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα προχωρούν και οι διαδικασίες για την διαμόρφωση και ανακατασκευή των υποδομών σε χώρους των στρατοπέδων Τρίπολης και Ναυπλίου του οποίους το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει παραχωρήσει στην Περιφέρεια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της στις δύο εν λόγω πόλεις.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η περιφερειακή αρχή επιδιώκει να στεγάσει τις υπηρεσίες της στην Τρίπολη σε ένα και μόνο κτήριο. Σήμερα, οι υπηρεσίες αυτές βρίσκονται διεσπαρμένες σε πολλά οικήματα, τα οποία δεν πληρούν -μεταξύ άλλων- ούτε τις προϋποθέσεις για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Έτσι, το σώμα προέβη σε ορισμό εκπροσώπων σε επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει την καταλληλότητα ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Υπογράφηκε η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο για το ΣΔΙΤ

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην ολοκληρωμένη, κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς υπογράφτηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου, στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η σύμβαση για τον τεχνικό σύμβουλο στο έργο αυτό. Για την εξέλιξη μας ενημέρωσε με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, οι τεχνικοί σύμβουλοι θα αναλάβουν να παρατηρούν από πλευράς Περιφέρειας την εξέλιξη στην κατασκευή των έργων, ενώ παράλληλα θα ασχολούνται με επίλυση ενδεχομένων προβλημάτων που θα παρουσιάζονται στην πορεία υλοποίησης.

Προς τούτο, θα συνεργάζονται, με τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της έδρας της περιφέρειας, καθώς και με στελέχη από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι υποδομές του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλαδή την Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης“, σχολίασε σχετικά ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Στην Κόρινθο την Πέμπτη και την Παρασκευή Αρβανίτης και Ξανθός

Previous article

Επιστροφή στην κανονικότητα για το spa Λουτρακίου – (φωτορεπορτάζ)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.