ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ένα αερόστατο γεμάτο γνώσεις και παιχνίδια προσγειώνεται στην Κόρινθο

0

Ένα αερόστατο που φιλοδοξεί να πάρει μαζί τους τα μικρά παιδιά και να τα ταξιδέψει σε όμορφους κόσμους προσγειώνεται σύντομα στην Κόρινθο. Το αερόστατο θα κάνει τις πρώτες πτήσεις το καλοκαίρι, πριν ξεκινήσει τα μεγάλα ταξίδια από τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί από τον Φροντιστηριακό Οργανισμό “Πρότυπη Παιδεία” και το οποίο θα έρθει να καλύψει τις ανάγκες της δημιουργικής απασχόλησης των μικρών παιδιών (πέντε έως 12 ετών).

Τι θα πει, όμως, δημιουργική απασχόληση; Θα πει πολύ απλά ότι τα παιδιά θα γνωρίζουν τον κόσμο της τέχνης μαθαίνοντας χορούς, ακούγοντας μουσική, κάνοντας θεατρικά σκετς. Ή θα μυούνται στα μυστικά της επιστήμης κάνοντας πειράματα και συμμετέχοντας στις ομάδες ρομποτικής. θα υπάρχει ακόμα λέσχη ανάγνωσης και γενικότερα, οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί να περνά όμορφα μερικές ώρες, όταν πια θα έχει …ξεμπερδέψει με τα μαθήματά του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προεγγραφές -καθώς οι θέσεις είναι συγκεκριμένες- ενώ ενδιαφέρον, όσο και κρίσιμο, είναι ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δίνει voucher στους γονείς για να καλύψουν το συγκεκριμένο κόστος, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Για πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) “Το αερόστατο της γνώσης”, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 27410 25651 και 6977811341, ή να δείτε απο κοντά τον χώρο στην οδό Στεφανου 71 στην Κόρινθο.

Στο video που ακολουθεί (από το ekorinthos όπως και οι φωτογραφίες) ο εκ των δημιουργών του Κέντρου Παναγιώτης Λουζιώτης, μαζί με την συνεργάτιδα του ΚΔΑΠ Μαργαρίτα Δασκαλοπούλου, εξηγούν τι είναι το αερόστατο της γνώσης και πως φιλοδοξεί να επιδράσει στην καθημερινή ζωή των μικρών παιδιών.

Οι εθελοντές σε όλη την Κορινθία συνεχίζουν να προσφέρουν – σειρά πήραν τα Ίσθμια (φωτορεπορταζ)

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1698

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.