ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πως σχολίασε ο Πνευματικός την ενοποίηση Νανόπουλου – Καλλίρη

0

Ηχηρή παρέμβαση στις διεργασίες ενοποίησης των παρατάξεων Νανόπουλου – Καλλίρη και τη νέα ισχυρή πλειοψηφία που δημιουργείται στο δημοτικό συμβούλιο έκανε με ανάρτησή του ο τέως δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο επικεφαλής της παράταξης Πορεία Ευθύνης, μάλιστα, προεκτείνει στο σκεπτικό του την πλειοψηφία και εντάσσει σε αυτήν και την παράταξη Σταυρέλη, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ανάλογα αντικειμενικά στοιχεία που να οδηγούν σε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Πνευματικός, πάντως, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο τονίζοντας πως παρά την ισχυρή πλειοψηφία που έχει συντεθεί “η δικαίωση μέχρι σήμερα δεν φαίνεται ούτε με ένα νέο έργο που να δημοπρατήθηκε και που να έχει την σφραγίδα τους“.

Κάνει επίσης λόγο για εγκατάλειψη της καθημερινότητας, ειδικά στα χωριά και στην περιφέρεια της Κορίνθου, και για “σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις των χρημάτων του Δήμου, ακόμη και για δραστηριότητες, που μέχρι χθες γίνονταν χωρίς κόστος“.

Τέλος ο κ. Πνευματικός κάνει αναφορά και στις εργασίες που συντελούνται εδώ και μερικές εβδομάδες από την Cosmote υποστηρίζοντας ότι στο δημοτικό συμβούλιο που άναψε το πράσινο φως στην εταιρεία για το έργο η δημοτική αρχή είχε κάνει λόγο για “μικρές παρεμβάσεις συνδέσεων με κατοικίες“.

Ειδικότερα, ο κ. Πνευματικός αναφέρει στην ανάρτησή του:

“Η νέα ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των μελών του συνδυασμού του άφαντου μετά τις εκλογές κ. Καλλίρη Πελοπίδα. Τώρα δεν υπάρχει κανένα άλλοθι, ότι υπάρχουν εμπόδια στην άσκηση του Δημοτικού έργου και στην υλοποίηση αυτών που υποσχέθηκαν στον Κορινθιακό λαό οι συνεργαζόμενες παρατάξεις των κ.κ. Νανόπουλου, Σταυρέλη, Καλλίρη, Τ. Πιέτρη και του κ. Γκερζελή, διότι έχουν πλέον μια πρωτοφανή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συμπόρευσή τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών για μια άλλη πορεία στον Δήμο, πρόταση που νίκησε, απέναντι στην δική μας υποψηφιότητα- πρόταση, εννέα μήνες τώρα αναζητιέται να υλοποιηθεί για το καλό των δημοτών μας, αλλά δεν φαίνεται κάτι θετικό στον ορίζοντα. Η δικαίωση μέχρι σήμερα δεν φαίνεται ούτε με ένα νέο έργο που να δημοπρατήθηκε και που να έχει την σφραγίδα τους και αυτό τους έχει οδηγήσει σε μια πρακτική να οικειοποιηθούν τα συμβασιοποιημένα έργα 16,5 εκατομμυρίων, που ως συνεχιζόμενα παρέλαβαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Τα 36 εκατομμύρια ευρώ του Δήμου και των Νομικών του προσώπων που παρέλαβαν, τους δίνουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος. Ας σταματήσουν επιτέλους την διασπάθιση με σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις των χρημάτων του Δήμου, ακόμη και για δραστηριότητες, που μέχρι χθες γίνονταν χωρίς κόστος, χωρίς αναθέσεις και εργολάβους και ας στρωθούν στην δουλειά, αφήνοντας τα μεγάλα λόγια.

Ισχυρίζονται ότι βελτίωσαν την καθαριότητα, αλλά τα σκουπίδια είναι παντού, ιδιαίτερα στις συνοικίες της Κορίνθου και στα χωριά μας, για να τους διαψεύδουν καθημερινά. Όποια μέρα και ώρα προκληθούμε μπορούμε να τους στείλουμε δεκάδες ακάθαρτα μέρη. Οι υπερκοστολογημένες, επιπλέον, αναθέσεις χειροτέρευσαν την κατάσταση. Η ανακύκλωση, η προσπάθεια για διαλογή στην πηγή, το εργοστάσιο σκουπιδιών εγκαταλείφθηκαν. Απαράδεκτη η κατάσταση στον μοναδικό σκουπιδότοπό μας, που αφύλακτος χωρίς μέτρα προστασίας, υποδέχεται ανεξέλεγκτα σκουπίδια από παντού.

Η καθημερινότητα, μετά από μια προσπάθεια λίγων δυστυχώς μηνών, εγκαταλείφθηκε. Κοινόχρηστοι χώροι εγκαταλειμμένοι, νεκροταφεία στο έλεος του Θεού, πλατείες ασυντήρητες, με χορτάρια που καλύπτουν τα πάντα, φωτισμός που αφέθηκε στον πατριωτισμό των προέδρων των κοινοτήτων, λες και αυτοί πρέπει να αλλάζουν και τις λάμπες που δεν υπάρχουν. Δεν θέλω να θίξω κανένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που βάλτωσε η λύση του, παρ’ όλα τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν. Θα αναφερθούμε σύντομα σε αυτά.

Θα ήθελα να κλείσω με ένα θέμα που αναδεικνύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζει ακόμη και στα τυφλά, αλλά δυστυχώς βλάπτοντας στο τέλος τα συμφέροντα του Δήμου.

Στις 12/2/2020, εκτός ημερησίας, εισάγεται στο ΔΣ η έγκριση του έργου που εκτελείται από την COSMOTE στην Κόρινθο. Ο κ. Νανόπουλος χωρίς να προσκομίσει εισήγηση για το θέμα, διαβεβαιώνει το ΔΣ ότι τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν γίνει και η άδεια αφορά σε μικρές παρεμβάσεις συνδέσεων με κατοικίες. Ψευδής στο ΔΣ η πληροφόρηση του, όπως αποδείχθηκε από την εκτέλεση του έργου, που στη κυριολεξία διέλυσε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους αλλά και δίκτυα ύδρευσης κλπ. Ο συνδυασμός μας ενημερώνει στη συνεδρίαση, ότι όλες οι εταιρείες έχουν ειδοποιηθεί ότι μετά το 2018, οι άδειες έργων θα προϋποθέτουν, ότι οι αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων θα γίνονται σε όλο το μήκος και πλάτος αυτών και όχι μόνο στις τομές που δημιουργούνται, που το επιβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κ. Πούρος.

Η μεγάλη πλειοψηφία που από τότε υπήρχε αποφασίζει να εκτελεστεί το έργο (αρκούνται στις διαβεβαιώσεις του κ. Νανόπουλου, γιατί δεν υπάρχει καμιά εισήγηση). Ο συνδυασμός μας, ο μόνος που διαφωνεί, ζητά απόσυρση του θέματος για άλλο, έστω και έκτακτο ΔΣ, και τελικά ψηφίζει αρνητικά. Ο δήμος θα πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για να αποκαταστήσει ακόμη και νέα, πρόσφατα οδοστρώματα, που καταστράφηκαν. Λογικό για την μεγάλη νέα πλειοψηφία του Δήμου. Ένα δώρο σκάνδαλο, όχι προς τον ελληνικό κρατικό ΟΤΕ, αλλά στον γερμανικό πλέον όμιλο COSMOTE.

Πλουτίζουν οι πλούσιοι Γερμανοί, πληρώνουν οι χρεωκοπημένοι Έλληνες Κορίνθιοι. Εύχομαι στο μέλλον η μεγάλη -και επίσημα νέα- πλειοψηφία του Δήμου Κορινθίων, να βάζει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, πάνω από κομματικά ή ιδιωτικά, ελληνικά ή ξένα συμφέροντα. Η Συμμαχία για την Εξέλιξη και για Πνοή Δημιουργίας στο Δήμο οφείλει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πολιτικές που υποσχέθηκαν στις εκλογές. Καλές οι έμμισθες θέσεις ευθύνης, όμως αν συνεχιστεί η πρακτική που είδαμε τους 10 προηγούμενους μήνες, δεν θα μπορέσουν να φθάσουν ποτέ την Πορεία Ευθύνης που χρειάζεται η Ιστορική και όμορφη Κόρινθος.

Τρία εκατ. ευρώ ανείσπρακτες οφειλές στην ΔΕΥΑΣ – μεγαλοοφειλέτης της εταιρείας ο δήμος Σικυωνίων!

Previous article

“Βιώσιμη Πόλη”, ένας σημαντικός σύμμαχος για κάθε δήμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.