ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Χρήστος Κορδώσης από τη “Δύναμη Εξέλιξης”

0

Την ώρα που γράφαμε το κείμενο για την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Πιέτρη, όπως αναρτήθηκε από τον ίδιο στα Social Media, ήρθε στο μέιλ και η κοινή δήλωση Καλλίρη και Κορδώση, με την οποία ο κ. Κορδώσης ανακοινώνει και αυτός την ανεξαρτητοποιήση του. Μάλιστα ο κ. Κρδώσης απο χτες το βράδυ κατέθεσε και επισήμως την σχετική αίτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην κοινή δήλωση οι κ.κ. Καλλίρης και Κορδώσης αναφέρουν:

Η σύμπραξη των παρατάξεων «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ» αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία υπέρβασης, σύνθεσης και συνένωσης δυνάμεων που έχει στόχο τη διαμόρφωση μιας ισχυρής πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, που εμπράκτως θα εγγυάται ότι ο Δήμος μας αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να προσφέρει ένα καλύτερο παρόν για τους Δημότες. Ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Σε επίπεδο παράταξης, εν λόγω απόφαση ελήφθη κατ’ αρχάς σε επίπεδο αιρετών και κατόπιν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη  των Στελεχών μας, τα οποία εξουσιοδότησαν τον επικεφαλής μας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη για κάθε συνεννόηση προς επίτευξη της σύμπραξης, πάντα υπό τις συνθήκες που περιγράφονται στην κοινή δήλωση και στο πρακτικό της σύμπραξης.

Σε μια συγκυρία που επιτάσσει την υπέρβαση διαχωριστικών γραμμών (όσο δύσκολο κι αν είναι), προκειμένου να γίνουν πράξη τα αυτονόητα και όσα πρεσβεύουμε, αλλά και για να συμβάλλουμε στην άρση όσων εμποδίζουν την εξέλιξη του τόπου μας, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τιμητικής στήριξης των συντοπιτών μας και τη μετουσιώνουμε σε ευθύνη διοίκησης.

Η κατ’ αρχήν διαφωνία του αξιόλογου συνοδοιπόρου μας και δημοτικού σύμβουλου κ. Χρ. Κορδώση (ως αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα), όπως αυτή εκφράστηκε στην πρώτη φάση της διαβούλευσής μας και εξελίχθηκε σε δήλωση σεβασμού της άποψης της παράταξης, είναι απολύτως κατανοητή, αλλά μας οδηγεί σε χωριστούς δρόμους.

Με μεγάλη μας λύπη, και εν όψει της τυπικής κατακύρωσης της σύμπραξης των δύο παρατάξεων, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε από κοινού με τον κ. Κορδώση την ανεξαρτητοποίηση του από τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ», σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Η στάση του κ. Κορδώση συνοψίζεται και αποδίδεται ως ακολούθως:

«Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση μου από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 26/11/2018, την παράταξη για την οποία αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις στις εκλογές του 2014, και υπηρέτησα μάχιμα ως δημοτικός σύμβουλος για 4 και πλέον χρόνια,  αφορούσαν στην απουσία της αδιαπραγμάτευτης για μένα συνθήκης των κοινών αρχών και προθέσεων, του κοινού οράματος και της συμφωνίας στους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής του. Δεδομένου ότι δυστυχώς οι συγκεκριμένοι λόγοι εξακολουθούν να υφίστανται σε ό,τι με αφορά, η συνυπογραφή της σύμπραξης και η συμμετοχή μου στο νέο διοικητικό σχήμα είναι μια υπέρβαση που δεν αποτελεί επιλογή μου. Προσωπικά, αναλαμβάνω την ευθύνη της αντιπολίτευσης. Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους μου στη ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ και τον επικεφαλής κ. Πελοπίδα Καλλίρη για τον έντιμο αγώνα μας.»

Ευχαριστούμε τον κ. Κορδώση για τη μέχρι σήμερα γνήσια συμπόρευσή μας._ –

Ανεξαρτητοποίηση Γιώργου Πιέτρη με δήλωση – “μανιφέστο”

Previous article

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αλεξανδρουπόλεως στο Βραχάτι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.