ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με μία τριήρη “ενεργοί πολίτες” βάζουν πλώρη για τον δήμο Κορινθίων

0

Με μία ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Κορίνθιος επαγγελματίας Παναγιώτης Μεταξάς ταράζει τα νερά και καταθέτει μία διακήρυξη, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί πέραν πάσης αμφιβολίας ως το προανάκρουσμα μίας ακόμα αυτοδιοικητικής υποψηφιότητας για τον δήμο Κορινθίων.

Υπογράφοντας την παρακάτω ανακοίνωση για λογαριασμό της “Κορινθιακής Αμφικτυονίας” (με σήμα την κορινθιακή τριήρη), ο κ. Μεταξάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του για θέματα που αφορούν τον δήμο Κορινθίων, κάνει λόγο για την ανάγκη “Να βγουν στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, νέοι άνθρωποι, χωρίς βαρίδια από το παρελθόν και χωρίς εμμονές για το μέλλον και να διαμορφώσουν μία νέα αισθητική και να χαράξουν ξανά τον δρόμο της αναγέννησης της Κορίνθου και των χωριών της. Άνθρωποι αποδεδειγμένα ικανοί στην δουλειά και την ζωή τους και όχι ανεπάγγελτοι, περιφερόμενοι σαλτιμπάγκοι της κοινωνικής μας ζωής, που περιστασιακά δημιουργούν δημοσιότητα. Αυτά τα ζήσαμε, τα ξαναζήσαμε και μας απογοήτευσαν“.

Η ανακοίνωση για την Κίνηση της “Κορινθιακής Αμφικτυονίας” έρχεται μετά την δήλωση του Δημήτρη Πρωτοπαππά ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά και την δήλωση – μανιφέστο και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Πιέτρη, που φαίνεται πως κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, πάντως, ύστερα απο επικοινωνία με τον κ. Μεταξά ξεκαθαρίστηκε πως ο ίδιος αποτελεί απλώς τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει έναν πυρήνα ανθρώπων που υπάρχουν αυτή την στιγμή, τα ονόματα των οποίων δεν θα βγουν “προς τα έξω”, αυτή την στιγμή.

Η ανακοίνωση του κ. Μεταξά, για την “Κορινθιακή Αμφικτυονία”, έχει ως εξής:

Οι κρίσεις γεννούν τέρατα, ακόμα και αυτοδιοικητικά.

Ο λαϊκισμός, το προσωπικό συμφέρον, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις, οι συνεργασίες που γίνονται μόνο και μόνο για να βγει το άθροισμα των απαραίτητων ψήφων, οι συμπράξεις χωρίς πολιτική ηθική, χωρίς αρχές και προοπτική, διαμορφώνουν το νέο αυτοδιοικητικό σκηνικό στην Κόρινθο.
Πολιτικοί παράγοντες, που διαφωνούν σε όλα, για λόγους ανεξήγητους κάνουν χορευτικές πιρουέτες και κυβιστήσεις και εξαγνίζονται λαμβάνοντας, θέσεις στον δημοτικό μας βίο, επικαλούμενοι το καλό του τόπου, αφού πρωτίστως έχουν διασφαλίσει το προσωπικό τους καλό!

Και η πόλη; Και τα χωριά μας; Ποιο είναι το μέλλον μας; Πόσο ακόμα θα είμαστε παθητικοί θεατές ή κομμάτια ενός άφωνου ντεκόρ, για να εξασκούνται και να καμαρώνουν νεότευκτοι παραγοντίσκοι, μαθητευόμενοι κοινωνικοί μάγοι ακόμα και παραληρούντες εκ του προχείρου σωτήρες;
Η πόλη μας έρχεται από πολύ βαθιά στον χρόνο και πάει ακόμα μακρύτερα. Ως ενεργοί πολίτες δεν έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορήσουμε για όσα συμβαίνουν, για όσα μικραίνουν την ιστορία της και πολύ περισσότερο για αυτά που φαλκιδεύουν το μέλλον των παιδιών της.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

Να βγουν στο προσκήνιο νέες δυνάμεις, νέοι άνθρωποι, χωρίς βαρίδια από το παρελθόν και χωρίς εμμονές για το μέλλον και να διαμορφώσουν μία νέα αισθητική και να χαράξουν ξανά τον δρόμο της αναγέννησης της Κορίνθου και των χωριών της. Άνθρωποι αποδεδειγμένα ικανοί στην δουλειά και την ζωή τους και όχι ανεπάγγελτοι, περιφερόμενοι σαλτιμπάγκοι της κοινωνικής μας ζωής, που περιστασιακά δημιουργούν δημοσιότητα.Αυτά τα ζήσαμε, τα ξαναζήσαμε και μας απογοήτευσαν.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

Των πολλών, των σεμνών και ταπεινών αυτής της όμορφης πόλης. Των ανθρώπων της που πάλλονται από αγάπη για αυτή και όσων δεν ενσωματώθηκαν στην λογική του ατομικού συμφέροντος.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ

Είναι η ενότητα, ο κοινός προβληματισμός, οι κοινές δράσεις για τον δήμο Κορινθίων, που πρέπει επιτέλους να κάνει το άλμα στο μέλλον.
Να σπάσει τα δεσμά της μετριότητας, των πελατειακών σχέσεων και της υπανάπτυξης και να κερδίσει και πάλι την λάμψη που αξίζει.
Είναι η συνάντηση ενεργών πολιτών που πιστεύουν και παλεύουν για τις ίδιες αξίες και αρχές:

Πιστεύουμε:
• στην αυτοδιοίκηση ως θεσμό αυτοπροσδιοριζόμενο και αυτοδιάθετο με έρεισμα όλες τις συνθετικές δυνάμεις της κοινωνίας διασφαλίζοντας πολυφωνική ισορροπία και κοινωνική συνοχή.
• στις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες που θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον πολίτη. Θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες του Δήμου προτρέποντας τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά να εκφράζονται ελεύθερα και να συνδιαμορφώνουμε την ατζέντα της δημοτικής αρχής. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια ομαλή και υγιή δημοτική διοίκηση.
• στη χρηστή διοίκηση που μέσω της διαφάνειας, της αλήθειας, της αξιοκρατίας, της νομιμότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας θα συντελέσει στην αναδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ δημότη και διοίκησης αποβάλλοντας πρακτικές εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων και προώθησης προσωπικών συμφερόντων.

Με ήθος, εντιμότητα, ειλικρίνεια, καθαρό πολιτικό λόγο, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια και βαθειά επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε, καλούμε όλους εσάς που πιστεύετε σ’ αυτές τις αξίες και αρχές να μας εμπιστευτείτε και μαζί να συνεργαστούμε για να χαράξουμε μια νέα πορεία στον Δήμο Κορινθίων, ο οποίος έχει τόσα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που σπάνια μπορεί κανείς να βρει σε άλλο Δήμο, και τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται μεράκι, όραμα, πολλή δουλειά, θυσίες, υπομονή και επιμονή.

Για την ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Παναγιώτης Μεταξάς

Από το Ξυλόκαστρο ξεκίνησε το πρωτοποριακό Ψηφιακό Open Mall!

Previous article

Για “περίτεχνες δικαιολογίες” της μειοψηφίας κάνει λόγο ο Γιώργος Γκιώνης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.