ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σήμα κινδύνου απο τον Πνευματικό για το νερό από την Στυμφαλία: “υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η στρόφιγγα”

0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο τέως δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, μέσω της οποίας απάντησε στα όσα είπε χτες στην δική του επικοινωνία με τα ΜΜΕ ο διάδοχός του Βασίλης Νανόπουλος και αφορούσαν τα προβλήματα στην υδροδότηση του πρώην δήμου Σολυγείας, αλλά και την ΕΔΕ που θα διαταχθεί για να καταδείξει τα προβλήματα στο δίκτυο. Η συνέντευξη, ωστόσο, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Πνευματικό να ενημερώσει τους Κορίνθιους για τα όσα συμβαίνουν τώρα στην περιοχή της Στυμφαλίας, με τις ενέργειες που γίνονται εκεί από τον δήμο Σικυωνίων και οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν στο μέλλον την υδροδότηση της Κορίνθου.

Ο κ. Πνευματικός στο ξεκίνημα της συνέντευξης περιέγραψε το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λύθηκε στην πρώτη θητεία του το πρόβλημα της υδροδότησης της Κορίνθου, ένα πρόβλημα δεκαετιών. «Ξεκινήσαμε το 2007, αναλαμβάνοντας να ολοκληρώσουμε έργα τα οποία είχαν βαλτώσει. Στις 21 Ιουλίου 2009 ήρθε το νερό στην πόλη της Κορίνθου και μέσα σε ένα χρόνο υδροδοτήσαμε και τις κοινότητες του δήμο –Αρχαία Κόρινθο, Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα, Σολομό. Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Όταν ο δήμος έγινε Καλλικρατικός συνεχίσαμε με νέα δίκτυα στους πρώην δήμους Σολυγείας, Τενέας και Σαρωνικού, σε χωριά που όχι απλώς στερούνταν το ποιοτικό πόσιμο νερό, δεν είχαν καν νερό…».

Ο τέως δήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο ίδιος περίμενε η νέα δημοτική αρχή να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο ίδιος, «αλλά αντί γι αυτό ακούσαμε κατηγορίες και απειλές κατά του πρώην δημάρχου και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ας κάνει, όμως, ΕΔΕ, ο κ. Νανόπουλος, άλλωστε εγώ το ζήτησα πρώτος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Και όπου βρεθούν ευθύνες, είτε σε υπαλλήλους είτε σε εργολάβους, να καταλογιστούν…».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο κ. Νανόπουλος άνοιξε το ζήτημα των κακοτεχνιών στα δίκτυα υδροδότησης ο τέως δήμαρχος εμφανίστηκε απαισιόδοξος και προέβλεψε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση του δήμου Κορινθίων, εξ αιτίας ενεργειών που έχουν γίνει από τον δήμο Σικυωνίων και τον Σπύρο Σταματόπουλο:

«Τον Νοέμβριο του 2018 κάναμε προσφυγή στο ΣτΕ για τα έργα που ήταν να γίνουν μέσω ΕΣΠΑ από τον δήμο Σικυωνίων. Τότε έγινε συνάντηση στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΣτΕ, του κ. Ράντου δική μου με τον κ. Σταματόπουλο. Στην συνάντηση καταλήξαμε να γίνουν τα έργα, με τρόπο που διασφάλιζε τα συμφέροντα της Κορίνθου, καθώς θα γίνονταν με βάση την περιβαλλοντική μελέτη που είχε κάνει ο δήμος Κορινθίων και θα ακολουθούσε ο δήμος Σικυωνίων…». Βασικό στοιχείο της ΜΠΕ και του σχεδιασμού των έργων, σύμφωνα με όσα είπε ο τέως δήμαρχος ήταν η κοινή υδρομάστευση, στο οικόπεδο που είναι ιδιοκτησίας του δήμου Κορινθίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πνευματικό, «αντί να γίνει η κοινή υδρομάστευση έγιναν εγκαταστάσεις του δήμου Σικυωνίων πάνω στις δικές μας εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία αδειοδότηση από τον δήμο Σικυωνίων…». Για τις εγκαταστάσεις αυτές που δημιουργήθηκαν ο κ. Πνευματικός κάλεσε τον κ. Νανόπουλο ως νέο δήμαρχο για να τον ενημερώσει και συμφώνησαν από κοινού να υποβάλλουν μήνυση, όπως και έγινε τον Αύγουστο του 2019, με αποτέλεσμα τα έργα να σταματήσουν. Ωστόσο, όπως άφησε να εννοηθεί ο τέως δήμαρχος τα έργα στην συνέχεια ξανάρχισαν και τελικά ολοκληρώθηκαν. Μάλιστα ο κ. Πνευματικός πήγε ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας ότι στις εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί υπάρχει πρόβλεψη και για την άρδευση του κάμπου της Στυμφαλίας, με αγωγούς Φ-500, όταν για την υδροδότηση της Κορίνθου χρησιμοποιούνται αγωγοί Φ-350.

Στο σημείο αυτό ο τέως δήμαρχος κατέθεσε την προσωπική του εκτίμηση ότι αυτό το έργο που έγινε εκεί από τον δήμο Σικυωνίων θα κλείσει την στρόφιγγα της υδροδότησης για την Κόρινθο και κατέληξε λέγοντας: «ελπίζω να μην δικαιωθώ…».

Πρωτοφανή πράγματα στο Λουτράκι – Κωστής Σταυρόπουλος: “Δέχομαι απειλές”

Previous article

Διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής Αθηνών Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.