ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ανησυχία για την σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες

0

Την ανησυχία του για τη σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες νήσους εξέφρασε ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook. O Γ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι εισηγήθηκε να τοποθετηθούν φορητοί σεισμογράφοι καθώς σημειώνει ότι η σεισμική δράση είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και θέλει παρακολούθηση.  

Υπενθυμίζεται ότι οι Αλκυονίδες νήσοι αποτελούν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού κόλπου και ήταν το επίκεντρο του σεισμού της 24 Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Γ. Παπαδόπουλος έγραψε: 

ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ!
Η σεισμική δράση στον Ανατ. Κορινθιακό το τελευταίο 2μηνο είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Εισηγήθηκα στο Αστεροσκοπείο να τοποθετήσει φορητούς σεισμογράφους για καλύτερη παρακολούθηση. ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ.

Έκαναν και δημόσια ανακοίνωση, παρέλειψαν να αναφέρουν ποιος το εισηγήθηκε. Δεν πειράζει, η ουσία μετράει. Υπάρχει και δίκτυο μαγνητομέτρων εκεί από το 2011.

Τώρα είναι τα δύσκολα. Δηλαδή, η από εδώ και πέρα αξιολόγηση, γιατί η καταγραφή μόνη της δε λέει τίποτα. Όταν χρειαστεί θα επανέλθω…”.

Λάκι: Ο σκύλος που πάλεψε για να μην πνιγεί στην θάλασσα, ζητάει σπίτι

Previous article

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Έρχονται σκοτεινές μέρες για τα δικαιώματα των εργαζομένων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.