ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Νέα φωτιά σε ακαθάριστα οικόπεδα – τι θα γίνει με τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους;

0

Για μία ακόμα φορά τα ακαθάριστα οικόπεδα με τα ξερόχορτα και τα παρατημένα σκουπίδια αποδείχτηκαν πυριτιδαποθήκη για μια περιοχή. Το μεσημέρι της Κυριακής ξέσπασε μεγάλη φωτιά κοντά στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Κορίνθου (απέναντι από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Δαμουλή), μέχρι δίπλα ακριβώς απο την οδό Κορίνθου – Εξαμιλίων (στην κάβα Κουτσογκίλα).

Στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες και η εθελοντική ομάδα Γαλατακίου, καθώς η φωτιά απειλούσε σπίτια, επιχειρήσεις και τον Προαστιακό. Τελικά η φωτιά έσβησε οριστικά ύστερα απο τρεις περίπου ώρες, αφού, όμως πρώτα κατέστρεψε χαμηλή βλάστηση, λίγα δέντρα και ένα μικρό αμπέλι.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα περιστατικά πυρκαγιών που έχουν ανάψει σε χέρσα οικόπεδα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους. Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Ειδικά για την συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει και το πρόβλημα με τον μεγάλο σταθμό της ΔΕΗ, ο οποίος γειτνιάζει με τέτοια οικόπεδα. Εκεί το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς οι σπινθήρες από τους μετασχηματιστές ή ακόμα και τα καλώδια μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή.

Γι αυτό και είναι σημαντική η ευθύνη του δήμου να αναλάβει πρωτοβουλία και να πιέσει τους ιδιοκτήτες να τα καθαρίσουν, ή να αναλάβει ο ίδιος την διαδικασία μετακυλίοντας στην συνέχεια το σχετικό κόστος.

Αλήθειες και μύθοι για την αιολική ενέργεια

Previous article

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ T.76

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.