Την αγωνία τους για την άμεση ανάγκη κατασκευής του γηπέδου του ΑΟ Περαχώρα, μοιράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, ο πρόεδρος του ΑΟ Περαχώρα και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βασιλείου, αλλά και η Μαρία Πρωτοπαππά.
Ο κ. Βασιλείου ξεκαθάρισε, “αν δεν φτιαχτεί το γήπεδο, η ομάδα του ΑΟΠ δεν θα κατέβει πάλι στο Πρωτάθλημα” και τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι “δεν έχει που να αθληθεί η ομάδα, δεν υπάρχει χώρος για να προπονηθούν τα παιδιά. Προσωπικά, πρότεινα στην τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τη δημιουργία ενός μικρού γηπέδου 7×7 και μου απάντησαν ότι το κόστος είναι γύρω στις 70.000 εκ των οποίων οι 50.000 υπάρχουν. Αν πάρουμε απόφαση να κάνουμε το έργο σήμερα, μπορεί να γίνει σε ένα μήνα“.
Πρόσθεσε ακόμα ότι αν δεν πραγματοποιηθεί το έργο μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα, θα ζητήσει να να περάσει ξανά το γήπεδο στην ιδιοκτησία του ΑΟ Περαχώρας και να αναλάβει το έργο η Περιφέρεια που ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην κατασκευή του.
Την πρόθεση του Τάσου Γκιολή να αναλάβει η περιφέρεια την κατασκευή του έργου μετέφερε και η επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας”, Μαρία Πρωτοπαππά. Όπως εξήγησε, “είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν ο Δήμος, πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή του γηπέδου της Περαχώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, σας ενημερώνω ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γκιολής, δεσμεύθηκε σε εμένα προσωπικά, ότι η Περιφέρεια προτίθεται να προχωρήσει στην κατασκευή του“.
Εδώ και 12 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα
Η ιστορία της κατασκευής του νέου γηπέδου της Περαχώρας ξεκινά το 2008 όταν αποφασίστηκε από το τότε Δ.Σ. της ομάδας, να παραχωρηθεί το γήπεδο (το οποίο ανήκε στην ομάδα) στον Δήμο, προκειμένου να ανακατασκευαστεί. Η δωρεά του γηπέδου στον Δήμο αποφασίστηκε επειδή ήταν ο μόνος τρόπος να βάλει χρήματα ο δήμος, αφού –ως γνωστόν- δεν είναι δυνατόν να διαθέσει χρήματα σε οικόπεδα που δεν του ανήκουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπήρξε καμία πρόνοια το γήπεδο να επιστρέψει στην ομάδα, σε περίπτωση που ο δήμος δεν υλοποιούσε τα συμφωνηθέντα. Και πράγματι η ανακατασκευή δεν προχώρησε και από τότε (πάνω από δέκα χρόνια) η ομάδα του χωριού προπονείται και αγωνίζεται στο γήπεδο «Γιάννης Στέφας» στα Ίσθμια, επιβαρυνόμενη για τις μετακινήσεις της εκεί, τα έτσι κι αλλιώς λίγα χρήματα που παίρνει κάθε χρόνο. Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να μην μπορούν να παρακολουθήσουν την ομάδα, αλλά και τα παιδιά να μην μπορούν να αθληθούν στο χωμάτινο γήπεδο του χωριού.
Σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι κάτοικοι της περιοχής διαρκώς υπήρχαν αλλαγές στα σχέδια πότε για το αν θα μπει κανονικό χορτάρι ή πλαστικός τάπητας, αν θα αλλάξει ο προσανατολισμός του γηπέδου, αν θα γίνουν καινούργια αποδυτήρια, ακόμα και η προοπτική ενός μικρού κλειστού γυμναστηρίου είχε συζητηθεί. Επίσης, πρόβλημα δημιουργείται και από τις ενστάσεις που γίνονται και δεν αφήνουν ούτε έναν διαγωνισμό να αναδείξει ανάδοχο για το έργο.
Όλα αυτά, όμως, έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει τίποτα από το 2008. Ο καιρός περνά, οι μελέτες αναμορφώνονται, οι προϋπολογισμοί του έργου αλλάζουν, και το γήπεδο παραμένει εκεί, ίδιο και απαράλλακτο. Ακριβώς όπως πριν 10 χρόνια.
Comments