ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εγκαινιάστηκε το εποχικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής στο Σοφικό (φωτό-βίντεο)

0

Τα εγκαίνια του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σοφικό πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε μία θεαματική τελετή στην οποία έδωσε το παρών το σύνολο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, θεσμικοί φορείς (Εκκλησία, Σώματα Ασφαλείας) και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία (με την φιλαρμονική της, τιμητικό άγημα απο μέλη του Πυροσβεστικού σώματος, εθελοντές δασοπυροσβέστες κ.λπ). Πρόκειται για τον πρώτο από τους δύο τέτοιους σταθμούς που θα αναπτύξει ο δήμος Κορινθίων (ο δεύτερος στο Χιλιομόδι) με στόχο την ενίσχυση της προστασίας του δασικού πλούτου της περιοχής.

Η έδρα του Κλιμακίου θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ράντσου Σκούρα, τη συμβολή του οποίου αναγνώρισαν άπαντες όσοι μίλησαν. Η πιο καθοριστική πρωτοβουλία, ωστόσο, ήταν αυτή που ανέλαβε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος σε στενή συνεργασία με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής τους τελευταίους μήνες, έφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ο δήμαρχος Κορινθίων τόνισε πως “το αίτημα των κατοίκων της Σολυγείας για την δημιουργία ενός υποσταθμού που θα εξασφαλίζει την έγκαιρη επέμβαση, όποτε χρειάζεται, είχε μείνει “παγωμένο” για χρόνια, αλλά τέθηκε ως προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο θα διασφαλίσει την μόνιμη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την αντιπυρική περίοδο, οι οποίες θα μπορούν άμεσα να παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε πυρκαγιά…”.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην διάρκεια των εγκαινίων ανακοίνωσε και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την μόνιμη λειτουργία του Κλιμακίου, καθώς επίσης και για ανάλογη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χιλιομόδι.

Πολύ σημαντική εξέλιξη για την Κορινθία χαρακτήρισε ο Χρίστος Δήμας την δημιουργία του Εποχικού Κλιμακίου, με ανάρτησή του στο twitter

Να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο

Previous article

Έντεκα μήνες αναδρομικά για τους συνταξιούχους αποφάσισε το ΣτΕ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.