ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ανοιχτή διαβούλευση στις 31 Ιουλίου για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Κόρινθο

0

Την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου θα γίνει στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο, στις 7.00 το απόγευμα, η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας το οποίο φιλοδοξεί να εφαρμόσει στην Κόρινθο ο Βασίλης Νανόπουλος.

Ως γενική αρχή, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αφορά την υιοθέτηση μιας στρατηγικής για τη μελλοντική ανάπτυξη μιας αστικής περιοχής και ειδικότερα της υποδομής και των υπηρεσιών μεταφορών και κινητικότητας. Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σχέδιο βραχυπρόθεσμης υλοποίησης της στρατηγικής, προσδιορίζοντας τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, κατανέμοντας σαφώς αρμοδιότητες και επισημαίνοντας τους απαιτούμενους χρηματοοικονομικούς πόρους.

Το ΣΒΑΚ στην Κόρινθο θα υλοποιηθεί σε συνεργασια με το Δίκτυο Βιώσιμη Πόλη στο οποίο ανήκει από τον περασμένο Νοέμβριο η Κόρινθος. Μάλιστα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος είχε μιλήσει τότε στο Korinthia.net.gr για τα οφέλη που θα αποκομίσει ο δήμος Κορινθίων απο την συμμετοχή του στο Δίκτυο.

Ο δήμαρχος τόνισε πως ήταν μια αναγκαιότητα, καθώς ο δήμος έχει μείνει πίσω σε πολλά πράγματα και χρειάζεται να τρέξει για να καλύψει το κενό: «υπάρχουν προγράμματα, για την συμμετοχή στα οποία δεν αρκούν οι δυνάμεις μας. Μέσα από την συνεργασία με το Δίκτυο και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα, όπως στην ύδρευση και την αποχέτευση. Στο ίδιο πλαίσιο θα εξετάσουμε και την κυκλοφοριακή μελέτη για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα…», τόνισε ο κ. Νανόπουλος.

Έρευνα για τους ψαράδες της Κορίνθου κάνουν WWF και φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Previous article

Θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες την Παρασκευή για την Αγιά-Σοφιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.