ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Μας περιμένει δύσκολη νύχτα

0

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με το πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα έκτασης (όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες). Η αμείωτη ένταση των ανεμων και η συνεχής αλλαγή της φοράς τους καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυναμεων που επιχειρούν με 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 8 Ε/Π και 6 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου Κορινθίων.

Αυτή την στιγμή το κύριο μέτωπο κινείται και πάλι προς το Γαλατάκι και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης (απο όπου είναι και οι φωτό), ενώ ένα δεύτερο μέτωπο καίει στην περιοχή των Αθικίων. Ανησυχία υπάρχει και στην Ξυλοκέριζα για την περίπτωση που μια ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα θα φέρει και πάλι την φωτιά στο χωριό. Όλοι πάντως ανησυχούν για τη νύχτα όταν θα σταματήσει η παρέμβαση των αεροπλάνων και μόνον οι επίγειες δυνάμεις θα επεμβαίνουν. Αν δεν πέσει ο αέρας θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Η φωτιά ξεκίνησε ακριβώς απο το σημείο δίπλα στο στρατόπεδο και πάνω από το πρατήριο βενζίνης της ΕΚΟ (βίντεο κάτω) που βρίσκεται εκεί. Οι πληροφορίες που μαζέψαμε απο εθελοντές και κατοίκους είναι ότι η φωτιά έφυγε με πολύ μεγάλη ταχύτητα που έφτανε ακόμα και τα 8-9 μποφόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως η φωτιά εκεί δεν έχει ακόμα σβήσει εντελώς, ωστόσο η ανάγκη έχει υποχρεώσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μετακινηθούν σε άλλα σημεία για να προλάβουν την επέκταση της φωτιάς.

Φωτιά στις Κεχριές – Νεότερες εξελίξεις: Εκκενώνονται τα Αθίκια, αλλάζει διαρκώς φορά το μέτωπο της φωτιάς

Previous article

Ώρα 7.08: Δύο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς – Σε επιφυλακή Σολομός, Ξυλοκέριζα και Εξαμίλια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.