ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθίκια, Σολομός, Χιλιομόδι: οι κάτοικοι στην πιο δύσκολη νύχτα της ζωής τους

0

Μία από τις πιο δύσκολες νύχτες της ζωής τους θα περάσουν οι κάτοικοι στα Αθίκια, τον Σολομό και την Τενέα καθώς στις περιοχές αυτές έχει δημιουργηθεί πλέον το κύριο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι όλο τον δήμο Κορινθίων.

Εδώ και περίπου μία ώρα έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και έχουν απομείνει μόνο οι επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη με ένα μέτωπο που εκτείνεται κυριολεκτικά από την παραλία του Σαρωνικού μέχρι το Χιλιομόδι σε μια ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που λήφθηκε από την Κόρινθο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα Αθίκια και το Αλαμάνο έχουν εκκενωθεί και μάλιστα άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν αποκλείσει τους δρόμους, ώστε να αποτρέψουν πιθανή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους.
Η μεγάλη προσοχή στρέφεται πλέον προς τον πρώην δήμο Τενέας όπου θα γίνει προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά τον δρόμο και κυρίως να μην κατευθυνθεί προς την παράνομη χωματερή, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για τοξική βόμβα με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ακόμη δυνατοί γεγονός που δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες.

Όλη η τραγωδία της σημερινής ημέρας με τον φακό των VAS-VAL

Previous article

Δεν επιχειρούν πλέον στις εστίες οι επίγειες δυνάμεις, προφυλάσσουν τα σπίτια και τα χωριά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.