ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι πτήσεις των εναέριων μέσων πάνω από τα Αθίκια – έκαιγε όλη νύχτα η φωτιά

0

Την πιο δύσκολη νύχτα τους πέρασαν οι κάτοικοι έξι χωριών στην Κόρινθο, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει ασταμάτητα, καθώς και οι άνεμοι πνέουν με μεγάλη ένταση. Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα επιχειρούν και πάλι στην κορυφογραμμή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρέμεναν ενεργές και διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να ενισχύονται και να επιχειρούν στο σημείο 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα , 15 ομάδες πεζοπόρων. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο στόχος πλέον είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να τεθεί ευκολότερα υπό έλεγχο. Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να επιταχτούν ιδιωτικά οχήματα προκειμένου να βοηθήσουν στην μάχη με τις φλόγες, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Και ενώ η μάχη με τι φλόγες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τα αίτια που προκάλεσαν την μαζική καταστροφή ξεκίνησαν ήδη να αναζητούνται. Ο Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας στο korinthostv.gr τόνισε ότι ζήτησε την συνδρομή της διοίκησης του στρατοπέδου των Κεχρεών, προκειμένου μέσα από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν να αναζητηθούν στοιχεία για το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Φωτιά σε λόφο δίπλα σε σπίτια στην Κορινθία

«Ξεκίνησε από τις Κεχριές. Μιλάμε για 10 χιλιόμετρα πύρινο μέτωπο. Εκκενώθηκαν περιοχές. Είναι δύσκολη η κατάσταση λόγω των ανέμων. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Οι κάμερες του στρατοπέδου, έχω ζητήσει να μην καταστραφεί το υλικό. Πιθανότατα θα μας δείξουν πως και από ποιον ξεκίνησε η φωτιά. Κάτοικοι είπαν πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εμπρησμό», είπε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Δεν επιχειρούν πλέον στις εστίες οι επίγειες δυνάμεις, προφυλάσσουν τα σπίτια και τα χωριά

Previous article

Η δύσκολη νύχτα της Κορίνθου με τον φακό των VAS-VAL

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.