ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Κάτοικοι του Λουτρακίου αντιδρούν στην έλευση του προαστιακού στο κέντρο της πόλης

0

Δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Λουτρακίου ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι εργασίες -και κυρίως ο σχεδιασμός- που θα φέρουν ξανά τον προαστιακό μέσα στην πόλη. Μία ομάδα πολιτών που μένουν στην περιοχή Λιβαδάκι, δημιούργησαν εδώ και καιρό μία σελίδα στο Facebook (“Θιγόμενοι του Προαστιακού”) και ξεκίνησαν να καταγράφουν τις αντιρρήσεις τους. Όπως υποστηρίζουν είναι οι κάτοικοι τουλάχιστον 50 σπιτιών που η γραμμή του προαστιακού περνάει ακριβώς έξω από την πόρτα τους και θα αντιμετωπίσουν σημαντική ανατροπή στην ζωή τους και δεκάδες άλλοι που μένουν στην ευρύτερη περιοχή.

Χτες, με μία ανάρτηση αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι εργασίες, αλλά και σε αυτά που θα προκύψουν μόνιμα, όταν αυτές ολοκληρωθούν.

“Προαστιακός Λουτρακίου – Καταστροφή Περιβάλλοντος

Η μισή πόλη του Λουτρακίου οδεύει σε ολοκληρωτική καταστροφή του τοπίου και του επιπέδου διαβίωσης.

-Φράχτες άνω των 2,5 μέτρων θα κόψουν την πολη στα δυο.
-Διακοπή άμεσης πρόσβασης στη θάλασσα.
-Διακόπτεται η πρόσβαση σε δεκάδες ιδιοκτησίες.
-Καμία εφαρμογή του σχεδίου πόλης.
-Κίνδυνος εγκλωβισμού σε περίπτωση φωτιάς, λόγω έλλειψης δρόμων και επιδείνωση πλημμυρών.

Αυτά δεν αφορούν μόνο τους κατοίκους, δίπλα στις γραμμές, αλλά της ευρύτερης περιοχής, η οποία κατοικείται από Λουτρακιώτες.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ; Για 5km γραμμής θα καταστρέψουν την μισή πολη ενώ θα ξοδευτούν εκατομμύρια άδικα! Μια στάση στον Ισθμο και ένα αστικό λεωφορείο θα έλυνε τα προβλήματα ενώ η περιοχή των γραμμων θα μπορούσε να μετατραπεί σε τόσα «καλά» για την μοντέρνα λειτουργία μιας ευρωπαϊκής πόλης. Αλλά βέβαια αυτό χρειάζεται όραμα των υπευθύνων και αγάπη για τον τόπο”

Σε ύφεση η φωτιά στην Κόρινθο – ελπίδες ότι σήμερα θα τεθεί υπό έλεγχο

Previous article

Άνοιξε στις 10 το πρωί ως τζαμί η Αγιά Σοφιά – Χιλιάδες μουσουλμάνοι συρρέουν για να προσευχηθούν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.