ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άμεση αντίδραση Κεραμέως για τα ρατσιστικά σχόλια κατά του Αντετοκούνμπο – Παύθηκε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ που τον αποκάλεσε «μαϊμού»

0

Την άμεση απομάκρυνση του Κ. Καλέμη από τη θέση του συντονιστή εκπαίδευσης προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, αποφάσισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, όπως είχε σημειώσει στη Βουλή, προχώρησε άμεσα σε έρευνα για τα ακραία ρατσιστικά σχόλια του Κ. Καλέμη κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο και ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνσή του. «Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα», σημειώνει η υπουργός Παιδείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας:

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης από τη θέση του συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017 με απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Όπως δήλωσε η κυρία Κεραμέως: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου τού εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Τα ρατσιστικά σχόλια

Ο καθηγητής σχολιάζοντας ανάρτηση ιστοσελίδας στο Twitter για την εκ βαθέων συνέντευξη του Γιάννη στο Bleacher Report για τους μετανάστες και τον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στον σούπερ σταρ των Μπακς ως «μαϊμού» και «μ@@κα αράπη».

Συγκεκριμένα έγραψε «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή; Α ναι παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο  έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα ο αχάριστος». Και μετά συνέχισε λέγοντας «και δεν είναι άνθρωπος. Μ@@@κας αράπης του κερατά είναι».

Σημειώνεται ότι όταν οι αναρτήσεις του άρχισαν να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού στο Twitter o κ. Καλέμης επιβεβαίωσε ότι διδάσκει στο ΕΚΠΑ. Μετά από λίγες ώρες ο καθηγητής διέγραψε τον λογαριασμό του.

8eCUgvCwsa

Ποιες περιοχές της Κορίνθου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Previous article

Στην ΔΕΘ θα συμμετάσχει και φέτος το Επιμελητήριο Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.