ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Υπό έλεγχο” η φωτιά τις επόμενες ώρες – Ρυτό, Αγιάννης και Ξυλοκέριζα είναι τα πιο ενεργά μέτωπα

0

Στο τρίγωνο που ορίζεται από τα όρια των χωριών Ρυτό, Αγιάννης και Ξυλοκέριζα είναι αυτή την στιγμή το πιο ενεργό μέτωπο της πυρκαγιάς, χωρίς ωστόσο την ένταση των προηγούμενων ημερών και ωρών.

Πριν απο λίγο άνοιξε και πάλι η επαρχιακή οδός Κορίνθου Επιδαύρου, γεγονός που δείχνει ότι όσα ακούγονται για κίνδυνο του Σοφικού δεν ευσταθούν.

Δύο μικρότερα μέτωπα, τα οποία επίσης αντιμετωπίζονται, υπάρχουν στο Χιλιομόδι, κοντά στην Φανερωμένη και στον Προφήτη Ηλία.

Η φωτιά, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο θεωρείται ότι είναι σε ύφεση και θεωρείται πιθανό, εντός των επόμενων ωρών να χαρακτηριστεί “υπό έλεγχο”. Ωστόσο, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά, τα παραπάνω ισχύουν μόνο υπό την προϋπόθεση πως δεν θα έχουμε μια νέα ξαφνική ενδυνάμωση των ανέμων, καθώς παραμένουν πολλές διάσπαρτες μικρές εστίες σε όλο το μέτωπο, που ενδεχομένως θα προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Ο κίνδυνος αυτός θα υπάρχει για κάποιες μέρες ακόμα, καθώς ο ορεινός όγκος των Ονίων είναι εξαιρετικά δύσβατος και γι αυτό είναι δύσκολο να σβήσουν γρήγορα όλες οι μικρές εστίες.

Πάντως, η εικόνα που αποκαλύπτεται στα καμμένα είναι αποκαρδιωτική. Χιλιάδες στρέμματα ενός παρθένου δάσους, μαζί με ελαιόδεντρα και άλλα καρποφόρα, έχουν καεί ολοσχερώς, όπως επίσης και πολλά ζώα και κάποια σπίτια και αποθήκες.

Άνοιξε στις 10 το πρωί ως τζαμί η Αγιά Σοφιά – Χιλιάδες μουσουλμάνοι συρρέουν για να προσευχηθούν

Previous article

Ποιες περιοχές της Κορίνθου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.