ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Απάντηση Σιάχου σε δημοσιεύματα

0

Σε δημοσιεύματα που τον θέλουν να κάνει αναθέσεις στον εαυτό του αξιοποιώντας την θεσμική του ιδιότητα έδωσε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Βέλου Βόχας Ανδρέας Σιάχος.

Στην απάντησή του αναφέρει:

Ο απαιτούμενος σεβασμός στην καταστροφή που βίωναν οι κάτοικοι και ο τόπος μας με τις πρόσφατες πυρκαγιές, καθυστέρησε την οφειλόμενη απάντησή μου στα δημοσιεύματα. Όμως η αλήθεια δεν αλλάζει όσο καιρός κι αν περάσει.

ΨΕΜΑ 1ο
Αποτελεί ΨΕΜΑ, ότι από το 2015 έως το 2019 που ήμουν Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΑΝΕΛΙΞΗ», έκανα απευθείας αναθέσεις στην επιχείρησή μου.
ΨΕΜΑ 2ο
Για το διάστημα που είμαι Αντιδήμαρχος, από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως σήμερα, ΔΕΝ έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ανάθεση στην επιχείρησή μου από το Δήμο.
ΨΕΜΑ 3ο
Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εδώ και 35 χρόνια. Σαφώς και έχω συνεργαστεί με τον πρώην Δήμο Βόχας, το Δήμο Βέλου – Βόχας και το Ν.Π.Δ.Δ. ΑΝΕΛΙΞΗ πολύ πριν ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και συνεχίζω να συνεργάζομαι.
Υπάρχουν τιμολόγια από το 2004 που αποδεικνύουν τις συνεργασίες μου.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 1η
Η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το στάδιο της πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους, για να υποβάλλουν οικονομική προσφορά. Η διαδικασία είναι ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους.
Δεν γίνεται αυθαίρετα η απευθείας ανάθεση. Γίνεται με βάση τις προσφερόμενες τιμές και όχι τα πρόσωπα. Η προμήθεια/εργασία, ανατίθεται στον προσφέροντα που πληροί τις προϋποθέσεις που η πρόσκληση ορίζει. Αυτή είναι η διαδικασία.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αναθέσεις που έχουν δοθεί από το Δήμο στην επιχείρησή μου, έχουν γίνει με βάση τις καλύτερες τιμές σε συνδυασμό με την ποιότητα και την επί πιστώσει παραγγελία. Στις περιπτώσεις αυτές, ΔΕΝ υπήρχε άλλος προσφέρων.
Επίσης βάσει νόμου (N 3463/06- Άρθρο 29), δεν αποτελεί κώλυμα η ιδιότητά μου ως Αντιδήμαρχος για την ανάθεση προμήθεια/εργασίας έως 5.000 ευρώ.
Είναι κρίμα που δημοτικοί σύμβουλοι ετών, δεύτερης και τρίτης θητείας δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες, αλλά υποκύπτουν στο πνεύμα του λαϊκισμού.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2
Παρόλο που και το παρακάτω, υπάρχει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΣΚΟΠΙΜΩΣ δεν αναφέρεται. Με την υπ’ άριθμ. 227/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Βέλου Βόχας, δέχτηκα τη διαγραφή οφειλών του Δήμου Βόχας προς την επιχείρησή μου, ποσού που αγγίζει τις 5.000€.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 3η
Στα έξι χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος – και μεταξύ αυτών και τα πέντε (5) χρόνια που διετέλεσα Πρόεδρος στο Ν.Π.Δ.Δ.:
• ΟΛΑ τα εκτυπωτικά ( προσκλήσεις-λαχνοί-αφίσες) για τους χορούς, τις εκδηλώσεις και τις εκδρομές των ΚΑΠΗ, έχουν γίνει από την επιχείρησή μου ΔΩΡΕΑΝ.
• ΟΛΑ τα εκτυπωτικά (προσκλήσεις-αφίσες) για τις γιορτές και τις εκδηλώσεις των Παιδικών Σταθμών, έχουν γίνει από την επιχείρησή μου ΔΩΡΕΑΝ.
• ΟΛΑ τα εκτυπωτικά ( προσκλήσεις-λαχνοί-αφίσες) για τις δραστηριότητες του Κέντρου Νεολαίας, έχουν γίνει από την επιχείρησή μου ΔΩΡΕΑΝ.
• ΟΛΑ τα εκτυπωτικά για το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου Βέλου-Βόχας (αιτήσεις -καταστάσεις συμμετεχόντων, φέιγ βολάν στα σχολεία), έχουν γίνει από την επιχείρησή μου ΔΩΡΕΑΝ.
• Οι κάρτες-έπαινοι-προσκλήσεις-βραβεία, για την εκδήλωση Βράβευσης των μαθητών της Γ’ Λυκείου, έχουν γίνει από την επιχείρησή μου ΔΩΡΕΑΝ.
• Τα εκτυπωτικά, σε όλες τις εκδηλώσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, στις οποίες ο Δήμος και το Ν.Π.Δ.Δ. συμμετείχε, έχουν γίνει ΔΩΡΕΑΝ από την επιχείρησή μου.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η επιχείρησή μου, έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα έχει εισπράξει και θα συνεχίσει να προσφέρει.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 4η
Όσο για το τι είναι ηθικό και τι δεν είναι, ανήθικο είναι να μην έχει κάποιος πολιτικό λόγο και να ψάχνει να βρει τρόπους να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των πολιτικών του αντιπάλων.
Ανήθικο είναι να μην έχεις άποψη, επιχειρήματα και σχέδια για την διοίκηση, την προκοπή και την ανάπτυξη ενός δήμου και παρόλα αυτά να ζητάς ψήφο, επιχειρώντας να πείσεις ότι οι αντίπαλοί του είναι κατά τη γνώμη σου ανήθικοι.
Την παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση, στις δομές και στις υπηρεσίες του δήμου Βέλου Βόχας, οι δημότες την έχουν αξιολογήσει και η σχέση μου με τους συμπολίτες μου είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής, κάτι για το οποίο συχνά κατηγορούμαι.
Έτσι πορεύομαι πάντα, είτε ως επαγγελματίας είτε ως αυτοδιοικητικός.

Κάθε κριτική είναι αποδεκτή και κατανοητή, εφόσον πραγματοποιείται σε πλαίσιο ειλικρινούς και έντιμης έρευνας. Επειδή όμως το δημοσίευμα, σκοπίμως παραβλέπει και παραποιεί στοιχεία τα οποία σπιλώνουν την επαγγελματική και προσωπική μου υπόληψη, θα κινηθώ νομικά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Από μέρους μου, δε θα απαντήσω σε κανένα άλλο δημοσίευμα.

Υ.Γ. Όσο για το ποσό των 25.754,16€ που ψευδώς αναφέρει ότι έλαβα από την «Ανέλιξη» όσο ήμουν πρόεδρος, αναθέτοντας στον εαυτό μου, αυτό ακριβώς το ποσό θα διεκδικήσω δικαστικά και μόλις δικαιωθώ θα το κάνω δωρεά στο ταμείο του δήμου.

Ανδρέας Σιάχος
Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τεχνικών Έργων και Μελετών

Ο καιρός στην Κορινθία Τετάρτη και Πέμπτη

Previous article

Πως εξαπατούν οι σπείρες τηλεφωνικά ηλικιωμένους ανθρώπους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.