ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠεριφερεια

Παραδοχή από τον Νίκα! Στις χωματερές της Κορινθίας φέρνουν σκουπίδια από άλλες περιοχές

0

Κοινό μυστικό ήταν για τους κατοίκους της Κορινθίας πως στις διάσπαρτες παράνομες χωματερές, εδώ και πολλά χρόνια, εναποτίθενται με την ανοχή των δημοτικών αρχών σκουπίδια από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Για πρώτη φορά, ωστόσο, υπήρξε μία δημόσια τοποθέτηση, και μάλιστα από τον ίδιο τον περιφερειάρχη ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι κάθε μέρα δημιουργούνται δεκάδες νέες χωματερές από το ένα σημείο μέχρι το άλλο.

Υποσχέθηκε, πάντως, ότι εντός του 2020 θα σταματήσει η μεταφορά των απορριμμάτων σε χωματερές της Κορινθίας από άλλους δήμους.    

«Η Κορινθία είναι γεμάτη από παράνομες χωματερές, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Δεσμεύσομαι και δεσμευόμαστε ότι θα γίνει πλήρης καθαρισμός, όλου του χώρου» υποστήριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της επίσκεψής του στην έδρα της περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι υπάρχει καθυστέρηση με το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, εξ αιτίας των διακοπών που έγιναν στα δικαστήρια λόγω κορονοϊού. Εξέφρασε, όμως, την ελπίδα ότι, εντός του 2020, η Περιφέρεια θα καταφέρει να αποφορτίσει από το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων τους δήμους της Πελοποννήσου, ξεκινώντας από εκείνους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ενδιαφέρουσα, τέλος, ήταν η επισήμανση του Περιφερειάρχη πως πρέπει να δούμε το μέλλον κοιτάζοντας το παρελθόν: «τι γινόταν παλαιότερα, στα χωριά μας; Όλα τα οργανικά τα έριχναν στα δέντρα γιατί ήταν φυσικό λίπασμα. Σήμερα βλέπεις να τα ρίχνουν στους κάδους. Που θα πάνε αυτά; Γιατί να μην μειώσουμε τα τέλη καθαριότητας δίνοντας κίνητρο στους κατοίκους, ειδικά αυτών των περιοχών να τα αξιοποιούν ως λίπασμα;».

Την επόμενη εβδομάδα έτοιμο το πόρισμα για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα καμένα

Previous article

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.