ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τέλος στην πειρατεία βάζει το Υπουργείο Πολιτισμού

0

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), φέρνουν νέα νομοθετική ρύθμιση, που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα και σκοπό έχει την πάταξη στο παράνομο «κατέβασμα» ταινιών από τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν παράνομα μουσική, ταινίες, σειρές κ.α.

Με το προηγούμενο καθεστώς δεν υπήρξε ουσιαστική αντιμετώπιση της πειρατείας. Το κατέβασμα δεκάδων δημοφιλών ιστοσελίδων παράνομης αναπαραγωγής ταινιών τον περασμένο Νοέμβριο, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μιας και οι διαχειριστές των sites επέστρεψαν με νέες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Εξήντα χρόνια αφότου ξεκίνησαν οι πρώτοι αγώνες για τα πνευματικά δικαιώματα στη χώρα μας, και με το φαινόμενο της πειρατείας να εντείνεται, τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης που καταγράφει η τεχνολογία στο ίντερνετ, τώρα για πρώτη φορά, τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι αποτελεσματικά.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση εισάγει το dynamic blocking injunction, το οποίο διαθέτει ένα μηχανισμό ελέγχου άμεσης αντίδρασης για ιστοσελίδες που επανεμφανίζονται σε νέα διεύθυνση, φιλοξενώντας το ίδιο περιεχόμενο.

Στις 7 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των καλλιτεχνών, ανακοινώσαμε την ψήφιση διατάξεων για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας. Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών αποτελεί πάγιο αίτημα των καλλιτεχνών, καθώς και διεθνών οργανισμών. Προχωρήσαμε  στα απαιτούμενα βήματα, ώστε το έργο των καλλιτεχνών να διασφαλίζεται και να κατοχυρώνονται  τα πνευματικά τους δικαιώματα. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τους τομείς της μουσικής, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Το πνευματικό έργο των δημιουργών  τώρα προστατεύεται δυναμικά – Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

8eCUgvCwsa

Εκδήλωση ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ για τη Μάχη της Σοδειάς στη Στυμφαλία

Previous article

Λουτράκι: Μάζεψαν από τη θάλασσα πινακίδες για τον κορονοϊό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.