ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γρήγορο και δωρεάν internet με ταχύτητες 100 mbps στο κέντρο της Κορίνθου

0

Την δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν, ελεύθερη και σε υψηλές ταχύτητες πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου WiFi, έχουν πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου (πεζόδρομοι) της πόλης της Κορίνθου.

Tο ΝΕΟ ασύρματο δίκτυο WiFi (το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο από χτες, 29 Ιουλίου) περιλαμβάνει 10 σημεία πρόσβασης (access points) και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων WiFi4EU. Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κατόπιν της σύνδεσης τους στην πύλη εισόδου WiFi4EU και την εμφάνιση της σελίδας www.korinthos.gr.

Ειδικότερα κάθε δημότης θα πρέπει να μπαίνει στις ρυθμίσεις του κινητού του τηλεφώνου και εκεί να επιλέγει το δίκτυο με την ονομασία WiFi4EU. Στη συνέχεια (και μόνο για την πρώτη φορά) θα καλείται να κάνει login (χωρίς χρήση κωδικού). Αμέσως μετά θα μπορεί να μπει σε όποια σελίδα θέλει, απολαμβάνοντας πραγματικά πολύ υψηλές ταχύτητες (τις δοκιμάσαμε). Από εκεί και πέρα κάθε φορά που θα επιλέγει το συγκεκριμένο wifi θα συνδέεται αυτόματα.

Ο σχεδιασμός είναι σχεδιασμένος να καλύψει τουλάχιστον 300 άτομα ταυτόχρονα, ωστόσο, η παραμονή στο δίκτυο αυτό –για προφανείς λόγους- δεν θα είναι για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τα τεχνικά χαρακτηριστικά η γραμμή που έχει παραχωρηθεί είναι VDSL για 100 mbps. Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά σε σχέση με το δωρεάν ίντερνετ που υπήρχε στον δήμο, πριν από αρκετά χρόνια, αφορούσε γραμμή ADSL!

Τα ασύρματα σημεία πρόσβασης είναι:

► Πεζόδρομος Εθν. Αντιστάσεως: 4 ασύρματα σημεία πρόσβασης

► Πεζόδρομος Ερμού: 3 ασύρματα σημεία πρόσβασης

► Πεζόδρομος Κολοκοτρώνη: 3 ασύρματα σημεία πρόσβασης

Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας της wind HELLAS Γιώργο Τσαπρούνη , τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Βαγγέλη Παπαιωάννου και την Υπεύθυνη του τμήματος Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας του Δήμου Εύη Παντελέων το μεσημέρι της Πέμπτης στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

«Η εικόνα του δήμου αλλάζει. Γίνεται σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη μέσα από έργα και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, με τον αντιδήμαρχο να συμπληρώνει πως «ο ρόλος μου ήταν βοηθητικός και πιεστικός ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Από τη μεριά του ο κ. Τσαπρούνης σημείωσε πως «ο Ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος για όλους, πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσια διοίκηση. Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι από τους λίγους στην Πελοπόννησο που θα διαθέτουν τέτοιες υπηρεσίες» σημείωσε ο κ.Τσαπρούνης αναφέροντας πως στο δίκτυο της Κορίνθου έχουν τοποθετηθεί τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα με υψηλή χωρητικότητα και δυνατότητα ταχυτήτων που θα καλύψουν χωρίς προβλήματα ανάγκες πολιτών, τουριστών και επιχειρήσεων.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο κ. Τσαπρούνης, έχοντας προφανώς ενημερωθεί για τα σοβαρά προβλήματα όχλησης αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί με αναφορά το δίκτυο οπτικών ινών που τοποθετείται στην Κόρινθο σημείωσε στην σημασία του δικτύου το οποίο, όπως είπε, θα δώσει την δυνατότητα σε 5.000 νοικοκυριά να απολαμβάνουν γρήγορο και χωρίς προβλήματα internet.

Η κυρία Παντελέων έδωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου σημειώνοντας πως ο Δήμος Κορινθίων ήταν από τους πρώτους που εξασφάλισαν την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προχωρώντας στην παρέμβαση που θα αποδώσει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες.

Από τον κ.Τσαπρούνη ανακοινώθηκαν στην διάρκεια της παρουσίασης δυο ακόμα σημαντικότατες παροχές, προσφορά από την εταιρία WIND.

Η πρώτη αφορά την τοποθέτηση ενός αντίστοιχου με το δίκτυο των πεζοδρόμων ασύρματου, υψηλής ταχύτητας δικτύου WiFi, στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου (Περιβολάκια) εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και η δεύτερη την παροχή ΔΩΡΕΑΝ και άνευ άλλης χρέωσης παροχή των πακέτων των υφιστάμενων συνδρομητών της (ομιλία, sms, κτλ) στις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές του δήμου Κορινθίων, για 15 ημέρες.

Αξίζει να πούμε ότι σε ερώτηση σχετικά με τα δίκτυα 5G o κ. Νανόπουλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση, ώστε να μπει η Κόρινθος στις προνομιούχες πόλεις. Ο κ. Τσαπρούνης, πάντως, με την ευκαιρία μας έδωσε την είδηση ότι ο διαγωνισμός θα γίνει φέτος και από την νέα χρονιά θα ξεκινήσει η υλοποίηση του project από τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη κ.λπ).

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία

Previous article

Στις φλόγες δύο ταχύπλοα σκάφη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.