ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας: “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λύσιππο 7/8 – 8/8

0

Την κωμωδία “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη θα ανεβάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λύσιππος, για δύο θεατρικές παραστάσεις, στο Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας. Οι παραστάσεις που είναι σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μεγαρίτη και χορογραφία της Έλενας Μιχαηλίδου θα γίνουν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ.

Για την Λυσιστράτη, που μπορεί να «λύσει στρατούς», δεν είναι πολλά που χρειάζεται να πει κανείς. Γράφτηκε το 411 π.Χ και μέσα από αυτήν, ο Αριστοφάνης κλείνει το μάτι στην πολιτική, προτείνοντας μια λύση που βρίσκεται «έξω από τα καθιερωμένα».

Αν υπάρχει κάτι που αλλάζει την αντίληψη για την θέαση του έργου, αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον χώρο. Το Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας είναι επιβλητικό. Αγναντεύεις απο εκεί όλη τη Στερεά Ελλάδα: Παρνασσό, Ελικώνα, Κιθαιρώνα αλλά και τα Γεράνεια Ορη. Τις νύχτες είναι μαγεία καθώς απέναντι φωτίζονται η Κόρινθος, το Λουτράκι, η Περαχώρα, το Ηραίον. Ερχονται στιγμές που νομίζεις πως βρίσκεσαι σε άλλον κόσμο, αρχαίο, μυθικό, μυσταγωγικό. Όταν γίνονταν παραστάσεις αρχαίου δράματος, λίγοι ήσαν οι τυχεροί που κατάφερναν να τις παρακολουθήσουν -τέτοια η προσέλευση.

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λύσιππος» (το όνομα από τον περίφημο Σικυώνιο γλύπτη της αρχαιότητας, που διέσωσε ανάμεσα σε πολλά αριστουργήματα και τον ανδριάντα του Αλέξανδρου του Μακεδόνα) στήνει ένα προσωρινό θέατρο έξω από τον χώρο, με προσεκτικά επιλεγμένες παραστάσεις, δουλεμένες με μεράκι και αφοσίωση. Όπως καταλαβαίνει κανείς, γίνεται πάλι το αδιαχώρητο σε αυτό τον ιερό τόπο.

Μια και αυτές οι νύχτες λούζοται στις αστροφεγγιές του Αυγούστου είναι ευκαιρία να ζήσετε αυτη την μοναδική εμπειρία. Έστω και ως δώρο στον εαυτό σας.

8eCUgvCwsa

Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς – Εκδηλώσεις στην Στυμφαλία, στο Λουτράκι, στην Αρχαίο Κόρινθο και Αρχαία Νεμέα

Previous article

Οι ¨ΒΑΤΡΑΧΟΙ¨απο την Θεατρική Σκηνή ¨ΑΝΕΜΗ¨ ΑΠΟΨΕ στο Αγγελόκαστρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.