ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνάντηση Νανόπουλου – Ζαχαράκη για τα προσφυγόπουλα της δομής

0

Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νέα σχολική χρονιά και η ένταξη των παιδιών που ζουν σήμερα στην ανοιχτή δομή, στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποφάσεις δεν λήφθηκαν καθώς σε αυτή την φάση η κυρία Ζαχαράκη συζητά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικούς, υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής κ.λπ), καθώς αυτό το ζήτημα δεν αφορά μόνο την δομή της Κορίνθου, αλλά όλες τις αντίστοιχες δομές, σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του κ. Νανόπουλου ξεκαθαρίστηκε η θέση του δήμου, όπως αυτή εκφράστηκε και με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και δεν είναι άλλη από την δημιουργία σχολικών τάξεων όλων των βαθμίδων εντός της Δομής. Αυτό, απ ό,τι φαίνεται βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μόνο σε ό,τι αφορά την προσχολική αγωγή και τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Αυτό άλλωστε προβλέπεται και από τη νομοθεσία που προβλέπει μόνο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου σχολείο εντός της δομής.

Αντίθετα, για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου, η πρώτη σκέψη του υπουργείου είναι να κάνουν μαθήματα κατά τις απογευματινές ώρες, σε δύο σχολεία του δήμου Κορινθίων, ενώ μόνο για τους μαθητές Λυκείου (που είναι ελάχιστα) υπάρχει σκέψη να ενταχθούν σε κάποιο από τα υπάρχοντα σχολεία-λύκεια της Κορίνθου.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν, όπως είπαμε, κατά τις απογευματινές ώρες, με νέους δασκάλους, θα αποτελούν ένα οργανωμένο σύστημα με διευθυντή – συντονιστή, ενώ θα υπάρχει και μεταφραστής. Τα παιδιά θα ασκούνται στα βασικά μαθήματα –ελληνική γλώσσα και μαθηματικά- και στην πραγματικότητα θα επιχειρείται να προετοιμαστούν ώστε την επόμενη χρονιά να αποκτήσουν την δυνατότητα ένταξης σε κανονικό σχολείο.

Και επίσημα, 3 τα νέα κρούσματα στην Κορινθία

Previous article

“Έξυπνα” φώτα σε όλο τον δήμο Βέλου Βόχας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.