ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μελέτες για λογαριασμό του δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης θα αναλάβει το Δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη”

0

Για το Δίκτυο Πόλεων “Βιώσιμη Πόλη” και τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει στους δήμους να επιτύχουν πράγματα που μόνοι τους δεν θα μπορούσαν έχουμε κάνει πολλές αναφορές. Πρόκειται για μια συνένωση δυνάμεων διαφόρων μικρών και μεγαλύτερων δήμων, προκειμένου να βρίσκουν πόρους και να συμμετέχουν σε προγράμματα.

Στο Δίκτυο εκτός των 42 δήμων συμμετέχουν ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Ινστιτούτο Αειφορίας και Περιβάλλοντος Κύπρου.

Τους τελευταίου μήνες οι δήμοι Κορινθίων και Βέλου Βόχας έχουν αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το Δίκτυο για να επιτύχουν πράγματα. Χτες, ο δήμος Ξυλοκάστρου, ο οποίος είναι μέλος του Δικτύου, προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την «Βιώσιμη Πόλη» σε μια συνεργασία με στόχο την «Τεχνική υποστήριξη στην εκπόνηση μελετών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης». Η προγραμματική αυτή σύμβαση δίνει στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης την ευκαιρία να αξιοποιήσει την εμπειρία, την οργάνωση, την τεχνογνωσία, τις υποδομές και το προσωπικό της «ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ», για την επίτευξη απαραίτητων για την ανάπτυξη του στόχων.

«Η ωρίμανση μελετών οι οποίες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση αξιοποίησης και ανάδειξης της δημοτικής περιουσίας, αλλά και χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και δράσεων ζωτικής σημασίας για την περιοχή…», αναφέρει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος σε ανάρτησή του.

Η Κίνα δε θα δεχθεί την “κλοπή” του TikTok από τους Αμερικανούς

Previous article

Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία της Γιώτα Νέγκα λόγω κακοκαιρίας!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.