ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αντιδράσεις για τα έκτακτα δημοτικά συμβούλια

0

Αντιδράσεις στους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφικών παρατάξεων έχει προκαλέσει η στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να συγκαλεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο θέτοντας θέματα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Ο Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος έχει και τεράστια εμπειρία από την θητεία του ως πρόεδρος του οργάνου επί πολλά έτη, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, τονίζει:

Για άλλη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται σε έκτακτη συνεδρίαση για τρία θέματα (επιχορηγήσεις συλλόγων, διάθεση σχολικών αιθουσών για το ΚΔΑΠ, κάλυψη χρηματοδότησης έργου από άλλη πηγή). Πλέον γίνεται κατάχρηση του θεσμού του εκτάκτου, που προβλέπει ο νόμος. Ήδη μέσα στο 2020 έχει κληθεί το Συμβούλιο 11 φορές εκτάκτως. Δεν υπάρχει προηγούμενο στο Δήμο Κορινθίων, όταν τα προηγούμενα 4 χρόνια το Σώμα συνήλθε συνολικά 9 φορές (τις περισσότερες για έκδοση ψηφισμάτων κατά την απώλεια σημαντικών προσώπων της κορινθιακής κοινωνίας). Κάτι δεν γίνεται καλά από τη Δημοτική Αρχή.

Είτε η προετοιμασία των θεμάτων δεν παρακολουθείται σωστά, είτε υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία Δημάρχου-Αντιδημάρχων και Διευθυντών Υπηρεσιών σχετικά με τον προγραμματισμό δράσης. Αλλιώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη βάναυση καταστρατήγηση του θεσμού. Εμείς δηλώνουμε ότι πλέον δεν θα νομιμοποιούμε με την παρουσία μας τέτοιες συνεδριάσεις. Τονίζουμε ότι σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτου και κατεπείγοντος για υπηρεσιακά θέματα έχει θεσμοθετηθεί και η δια περιφοράς συνεδρίαση με αυξημένη απαρτία βεβαίως”.

Αλλά και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Γ. Πιέτρης και Χρ. Κορδώσης με σαφώς μεγαλύτερη αντιπολιτευτική διάθεση αναφέρουν:

Ήρθε και η επιβεβαίωση! Σύγκληση εκ νέου ΕΚΤΑΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ως ορίζει ο νόμος! Γιατί λοιπόν αφού σήμερα συμπληρώθηκαν οι 5 ήμερες για ειδοποίηση Τακτικού Δ.Σ δεν το έπραξε η Δημοτική Αρχή; Απλό: Είτε δεν θέλει τακτικές συνεδριάσεις, είτε έχουν μπερδευτεί. Διαλέξτε!”, αναφέρει ο Χρήστος Κορδώσης, ενώ ο Γ. Πιέτρης συμπληρώνει:

Οι έκτακτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου, έχουν πλέον αντικαταστήσει πλήρως την θεσμική του λειτουργία και στην πράξη έχουν αδρανοποιήσει τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου.
Αυτή η πρακτική του δημάρχου, με βρίσκει απόλυτα αντίθετο και δεν προτίθεμαι πλέον να νομιμοποιώ και εγώ με την παρουσία μου τέτοιες συνεδριάσεις.
Μέσα σε 7 μήνες έχουμε κληθεί 11 φορές να ψηφίσουμε εκβιαστικά σε επείγουσες συνεδριάσεις θέματα που όφειλαν οι υπηρεσίες να προγραμματίσουν έγκαιρα και σωστά με την επίβλεψη των αντιδημάρχων και του δημάρχου.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δίνω διαρκώς άλλοθι στην ανευθυνότητα και την προχειρότητα.
Ορίστηκαν από τον Κορινθιακό λαό να κάνουν την δουλειά τους και οφείλουν να την κάνουν σωστά και με προγραμματισμό.

Tο Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες

Previous article

Κορονοϊός: Έχουμε «πόλεμο», που δεν πάει καλά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.