ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Το Αμάρτημα της Μητρός μου”, από το Εθνικό Θέατρο, στην Αρχαία Κόρινθο VIDEO

0

Ένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, το σπουδαίο έργο του Γεώργιου Βιζυηνού “Το Αμάρτημα Της Μητρός μου” θα παρουσιάσει αύριο (Τρίτη 18 Αυγούστου, ώρα 19.30), το Εθνικό Θέατρο.

Η παράσταση θα δοθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του θεσμού που έχει συστήσει το υπουργείο Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός“.

Προκρατήσεις μπορείτε να κάνετε εδώ:

Η παράσταση θα είναι στην αγγλική γλώσσα, καθώς πραγματοποιείται σε μία προσπάθεια σύνδεσης του αγγλόφωνου κοινού, με τη σύγχρονη ελληνική πολιτιστική δημιουργία.
Ο Βιζυηνός αντλεί αφηγηματικό υλικό από τις προσωπικές και οικογενειακές μνήμες, από τις παραδόσεις και τα βιώματα της λαϊκής ζωής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και το ενισχύει με το στέρεο υπόβαθρο της παιδείας του.

Η παράσταση έχει ήδη φιλοξενηθεί με μεγάλη επιτυχία σε κορυφαία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επί δύο συνεχή έτη (2018-2019).

Συντελεστές της παράσταση είναι:

Σκηνοθεσία: Δανάη Ρούσσο
Ερμηνεία: Ρένα Κυπριώτη
Σύνθεση μουσικής: Νίκος Κυπουργός
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Καλλιτεχνική συνεργάτις: Ειρήνη Βουρλάκου

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ωστόσο υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.  

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/ 

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ειδικότερα:

– Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. 
– Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
– Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. 

Γιώργος Τσαλίκης: Με ποιον πρώην πρωθυπουργό δείπνησε στο Λουτράκι; Φωτογραφίες

Previous article

H Google σχεδιάζει υποθαλάσσιο δίκτυο που θα ενώνει ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.