ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πρόσκληση Σταυρέλη σε Νίκα για διάλογο: “Το Διοικητήριο μπορεί να γίνει μόνο στο 6ο ΣΠ”

0

Πρόσκληση – πρόκληση προς την περιφερειακή αρχή και προσωπικά προς τον Παναγιώτη Νίκα απευθύνει ο Νίκος Σταυρέλης για το θέμα του διοικητηρίου. Λίγες μέρες μετά την έναρξη της πρώτης φάσης των εργασιών καθαρισμού του χώρου ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας καλεί τον Περιφερειάρχη να αναλάβει την πρωτοβουλία και να καλέσει σε συνάντηση διαλόγου τους αυτοδιοικητικούς της Κορίνθου για το θέμα αυτό. Μάλιστα ο κ. Σταυρέλης περιλαμβάνει τους κ.κ. Γιώτη, Κασίμη και Λούμπα σε εκείνους που θα πρέπει επίσης να κληθούν στην συνάντηση – διαβούλευση, καθώς είχαν διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη λήψη της ομόφωνης απόφασης 161/25-4-2007 για χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου στο χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού αρνούμενοι το χώρο της Ποσειδωνίας.

Σημειώνεται ότι αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε και επίσημα πως το νέο διοικητήριο θα γίνει στην Ποσειδωνία ο Παναγιώτης Νίκας δεν έχει έλθει σε επικοινωνία με τον δήμο Κορινθίων, προκειμένου να καταθέσει το σχέδιό του, αλλά και να ακούσει τις σκέψεις που θα καταθέσει ο δήμος, ο οποίος θα υποστεί και το κόστος (όχι το οικονομικό αλλά το περιβαλλοντικό και κυκλοφοριακό) από την απόφαση αυτή.

Το ενδιαφέρον είναι, πάντως, πως ο κ. Σταυρέλης αναφέρει πως σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) που έχει εγκριθεί ο χώρος του στρατοπέδου της Ποσειδωνίας προορίζεται αποκλεισιτκά για χώρος πολιτισμούς και αναψυχής και όχι για χώρος διοίκησης. Ως εκ τούτου δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι όποιες εργασίες, παρ εκτός αν αλλάξει η χρήση γης, με αλλαγή του ΓΠΣ, ή τοπικό Πολεοδομικό.

Ειδικότερα ο κ. Σταυρέλης επισημαίνει:

Υπάρχει η πραγματική πολιτική βούληση από την πλευρά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να κατασκευάσει το νέο Διοικητήριο στη Κόρινθο που θα στεγάσει όλες τις Υπηρεσίες της σε ενιαίο κτίριο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη σημαντική μείωση του κόστους από τα σημερινά καταβαλλόμενα ενοίκια;

Αν πραγματικά υπάρχει ενδιαφέρον, ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, οφείλει να γνωρίζει από διαδικασίες και να λάβει αποφάσεις με συναίνεση και διάλογο για το καλό της Κορίνθου.

Μία συνάντηση, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, με το Δήμαρχο, αλλά και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σήμερα, καθώς και τους τότε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και άξιους συμπολίτες μας κ.κ. Κώστα Γιώτη, Χαράλαμπο Κασίμη και Παναγιώτη Λούμπα οι οποίοι πρωτοστάτησαν με την τότε Δημοτική Αρχή στη λήψη της ομόφωνης απόφασης 161/25-4-2007 για χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου στο χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού αρνούμενοι το χώρο της Ποσειδωνία, σίγουρα θα ήταν σε θετική κατεύθυνση.

Εμείς ως παράταξη εμμένουμε στις απόψεις μας ότι η μόνη λύση είναι το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος. Είμαστε αντίθετοι στο πρώην στρατόπεδο της Ποσειδωνίας.

Είναι δεδομένο ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου Τζαναβάρα Ποσειδωνίας που πρόσφατα καθαρίστηκε και απομακρύνθηκαν όλα τα μπάζα με ενέργειες της Περιφέρειας και μπράβο τους, είναι χωροθοτημένος από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΦΕΚ 255/ΑΑΠ/5-7-2013) ως ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΨΥΧΗΣΔεν προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αντίθετα ο χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού προβλέπεται ως ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Άρα είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει το Διοικητήριο.

Σήμερα ήδη εκπονείται η πολεοδομική μελέτη εκ μέρους του Δήμου μας, με την πράξη εφαρμογής της οποίας θα περιέλθει στο Δήμο η μισή έκταση 50% (150 στρέμματα) σύμφωνα με το νόμο 1337/83, όπως έχει τροποποιηθεί.

Από την έκταση αυτή ο Δήμος Κορινθίων μπορεί και πρέπει να παραχωρήσει με χρησιδάνειο έκταση 10 στρεμμάτων για την κατασκευή του κτιρίου του Διοικητηρίου.

Και όχι μόνο του Διοικητηρίου, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

► Αυτή είναι η σωστή απόφαση για το Διοικητήριο για το καλό όλων (Περιφέρειας, Δήμου, δημοτών, κυκλοφοριακού, εξυπηρέτησης όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας).

► Δε γίνεται ο χώρος του στρατοπέδου να χρησιμοποιείται για άλλες δράσεις (μετανάστες) και να μη δίνεται η χρήση για ανάγκες των Κορινθίων, εκτός και αν υπάρχουν άλλες σκέψεις των Κυβερνητικών παραγόντων που δεν τις γνωρίζουμε εμείς οι Κορίνθιοι.

► Όσο συζητάμε άλλες λύσεις χάνουμε χρόνο με αποτέλεσμα να μη γίνεται τίποτα.

► Ο χώρος της Ποσειδωνίας μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για πολιτιστικές δράσεις και για αναψυχή, όπως ακριβώς προβλέπει το ΓΠΣ.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον κ. Νίκα να κινηθεί για το συμφέρον ΟΛΩΝ.

Επιτέλους αποκτά αμαξοστάσιο ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Previous article

Τρομερό: Εννιά άνθρωποι πνίγηκαν στην Κορινθία μέσα σε 40 μέρες!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.