ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γκρουπ στα social media προτρέπει να μην βάλουν μάσκα τα παιδιά στο σχολείο!

0

Ενα ανησυχητικό «κίνημα» κατά της χρήσης μασκών από τα παιδιά στα σχολεία ξεκίνησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ελληνικά social media.

Πρόκειται για το γκρουπ «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» το οποίο δημιουργήθηκε την Τρίτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με καθολική συμμετοχή των μαθητών και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τις οδηγίες τους για τα σχολεία και τις μάσκες -προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο τύπο μάσκας- το γκρουπ αριθμεί σχεδόν 13.000 μέλη μέσα σε μόλις δυο ημέρες λειτουργίας.

Τα περισσότερα μέλη του γκρουπ, με ύφος που παραπέμπει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου.

«Κανένα παιδί στο σχολείο» η δεύτερη… τάση
Αλλα μέλη της ομάδας κατά των μασκών υποστηρίζουν ότι θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κατά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, για να διασφαλίσουν ότι θα μπουν στις τάξεις δίχως να φορούν μάσκα.

Μια ακόμη τάση του γκρουπ προκρίνει την άποψη να μην πάει κανένα παιδί στο σχολείο:

Υπάρχουν ωστόσο γονείς που αντέδρασαν έντονα στην εν λόγω πρόταση και επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει μεν να πάνε στο σχολείο, αλλά δίχως μάσκες:

Τα μέλη της ομάδας έχουν ξεκινήσει και τη συλλογή υπογραφών κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία:

Βίντεο: Ελικόπτερο της αστυνομίας εντόπισε κορονοπάρτι με 200 καλεσμένους

Previous article

Αυτοί είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας την εποχή του κοροναϊού: Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΝΕΛΛΗ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.