ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

VIDEO: Έτσι σώθηκε το τρίχρονο κοριτσάκι – Τι είπε ο καπετάνιος του φέρι μποτ

0

Στο nafpactianews μίλησε ο καπετάνιος του φέρυ μποτ “Σαλαμινομάχος”, που διέσωσε την τρίχρονη μικρούλα που ανοίχτηκε στον Κορινθιακό κόλπο έξω απο το Αντίρριο όταν την παρέσυραν τα ρεύματα, γαντζωμένη πάνω στο σωσίβιο.

Το κοριτσάκι έκανε μπάνιο με τους γονείς της σε μια παραλία δίπλα από το λιμάνι. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο npress, οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν άφησαν από τα μάτια τους το παιδί. Ο ίδιος ο πατέρας έπαιζε στη θάλασσα με το παιδί στο φουσκωτό. Ο αέρας άλλαξε αμέσως και τα ρεύματα παρέσυραν το κοριτσάκι, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του. Ο πατέρας άρχισε να κολυμπά για να το πιάσει, αλλά ήταν αδύνατον να προσεγγίσει το παιδί που “γλυστρούσε” ταχύτατα.

Όλοι όσοι έκαναν μπάνιο μπήκαν στη θάλασσα και έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά κανένας δεν μπορούσε να το φτάσει. Το φουσκωτό έτρεχε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την παραλία. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν, αλλά μάταια. Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό που ενημέρωσε δύο παραπλέοντα φέρι μπότ, από τα οποία, όμως το ένα δεν μπορούσε να προσεγγίσει καλά. Τελικά, ο «Σαλαμινομάχος» προσέγγισε το παιδί και μέλη του πληρώματος το διέσωσαν, ενώ άλλα σκάφη περισυνέλεξαν τον πατέρα που κινδύνευε πλέον και αυτός.

Ο καπετάνιος του «Σαλαμινομάχου» Γρηγόρης Καρνέσης περιέγραψε στο NafpaktiaNews την δική του αγωνία αλλά και του παιδιού που όπως είπε ήταν παγωμένο πάνω στο σωσίβιο και γατζωμένο από αυτό. 

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», είπε ο κ. Καρνέσης. «Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει.

O καπετάνιος τόνισε ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, «είχε γίνει στήλη άλατος, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον». Σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η μητέρα του παιδιού, η οποία κλήθηκε να το παραλάβει. «Το σοκ ήταν μεγάλο και για τους δυο».

πηγη: nafpactianews

Το Colchicum pulchellum, ενδημικό της Πελοποννήσου μόνο στον Ταύγετο & στην Ζήρεια

Previous article

Θα κάνουν την νύχτα, μέρα οι έμποροι της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.