Περιφερεια

Συνάντηση Ταγαρά – Νίκα, με έξι θέματα στην ατζέντα

0

To ρεπορτάζ του Korinthia.net.gr για το περιεχόμενο της ατζέντας της συνάντησης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, σήμερα το μεσημέρι, επιβεβαίωσε η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σε αυτήν αναφέρεται πως στην συνάντηση τέθηκαν τα θέματα της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, των εξελίξεων στο ζήτημα της ΣΔΙΤ για την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές και οι ιδιωτικές περιουσίες από την πυρκαγιά στην Κορινθία τον περασμένο Ιούλιο.

Εκτός από αυτά τα τέσσερα θέματα, στην ατζέντα παρείσφρυσαν τρία ακόμη που αφορούσαν, το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, τις διαβρώσεις της ακτογραμμής στον Κορινθιακό, αλλά και τα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα στην Διώρυγα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της περιφέρειας αναφέρει:

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικά στον νομό Κορινθίας.
Ειδικότερα συζητήθηκαν:

Η κατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου. Ιδίως σε ό,τι αφορά την ευστάθεια των πρανών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση από καταπτώσεις για την αποφυγή επικινδυνότητας. Συμφωνήθηκε στο προσεχές διάστημα να υπάρξει συνάντηση του υφυπουργού και του περιφερειάρχη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διώρυγας της Κορίνθου. Επίσης, τέθηκε η συνολική αξιοποίηση της Διώρυγας της Κορίνθου.

Το θέμα της μελέτης και των παρεμβάσεων καθώς και η χρηματοδότησή τους για τις διαβρώσεις των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, με δεδομένο ότι έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές και σε κοινόχρηστα οδικά δίκτυα και σε ιδιοκτησίες.

Η αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Ξυλοκάστρου ως ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο.

Η κάλυψη με φυσικό αέριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις και άρση επικινδυνότητας στα σημεία που κάηκαν πρόσφατα στη δασική έκταση που βρίσκεται ευρύτερα στην περιοχή των Αθικίων, του Γαλατακίου, του Αγ. Ιωάννου, της Αλμυρής.

Το ζήτημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο. Ειδικά αυτό το θέμα συζητήθηκε παρουσία του γ.γ. συντονισμού διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου, κ. Μανώλη Γραφάκου. Τέθηκε επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα, η πορεία κατασκευής των έργων, τα επόμενα απαιτούμενα βήματα καθώς και η περιβαλλοντική αποκατάσταση των παράνομων χωματερών.

Οι πρωτοβουλίες για όλα τα ανωτέρω ζητήματα θα συνεχισθούν και θα ενταθούν.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – 1 κρούσμα στην Κορινθία

Previous article

Ιστορική κίνηση από τους Μπακς του Αντετοκούνμπο: Δεν κατεβαίνουν να παίξουν, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.