ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Μήλα” με κορινθιακό ενδιαφέρον στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας

0

Μεγάλο ελληνικό αλλά και κορινθιακό ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος το 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, που ξεκινά αύριο (και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου). Κι αυτό γιατί η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου “Apples” (“Μήλα”), με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, θα ανοίξει το επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του τμήματος Orizzonti (Ορίζοντες) στο οποίο και θα διεκδικήσει βραβείο. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ταινία θα ανοίξει ένα από τα δύο βασικά προγράμματα του φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Χρήστος Νίκου διηγείται μια αλλόκοτη και πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη που ξαφνικά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά. Ισορροπώντας ανάμεσα στην σάτιρα και στη ρομαντική διάθεση ενός δυστοπικού παραμυθιού, τα «Μήλα» εξερευνούν την έννοια της ταυτότητας και της πραγματικότητας. Μήπως τελικά είμαστε όλα όσα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε; 

Το κορινθιακό ενδιαφέρον, ωστόσο, βρίσκεται στο γεγονός πως τα κουστούμια για την ταινία σχεδίασε εξ ολοκλήρου η κορίνθια σκηνογράφος και ενδυματολόγος Δήμητρα Λιάκουρα.

Ενδιαφέρον έχει το σχόλιο του κορίνθιου Χρήστου Κουσουλού στον προσωπικό του λογαριασμό με την οποία ενημέρωσε για αυτό το σημαντικό πολιτιστικό νέο.

Ο Πέτρος Θωμαίδης γράφει για τον Θεόδωρο Καιλάνη που ¨έφυγε¨ από την ζωή

Previous article

Αυτοκίνητο: Μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 1/3 των πωλήσεων θα είναι ηλεκτρικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.