ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην εποχή του κορωνοϊού: VR ορκωμοσία με avatars φοιτητών στην Ινδία

0

Οι μεγάλες ορκωμοσίες τον πανεπιστημίων με αμφιθέατρα γεμάτα από κόσμο που θα παρακολουθούσε την ορκωμοσία ήταν κάτι συνηθισμένο, πλέων όμως αυτό ανήκει στο παρελθόν (ελπίζουμε όχι ανεπιστρεπτί).

Έτσι οι απόφοιτοι μίας από τις κορυφαίες σχολές τεχνολογίας της Ινδίας, έκαναν τις γνώσεις τους πράξεις για να ζήσουν μία ορκωμοσία όσο πιο κοντά γίνεται στην αληθινή.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ινδίας  Bombay (IIT Bombay) είναι ένα από αυτά τα σχολεία που διοργανώνουν διαδικτυακή τελετή αποφοίτησης . Ωστόσο, το έκαναν λίγο διασκεδαστικό και προσπάθησαν το καλύτερό τους για να το κάνουν κοντά στην πραγματικότητα, με εικονικό τρόπο. 2.186 απόφοιτοι συμμετείχαν στην τελετή σύγκλησης εικονικής πραγματικότητας, που εκπροσωπούνται από τα είδωλά τους. Δεν ήταν μόνο για τους αποφοίτους, αλλά τα μέλη της σχολής και οι ομιλητές ήταν εκεί. 

Καθώς οι απόφοιτοι φοιτητές περπατούσαν στη σκηνή, το χειροκρότημα δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή, ενώ αργότερα μπόρεσαν να αλληλεπιδράσουν με τους συμφοιτητές τους στους εικονικούς χώρους του πανεπιστημίου.. 

Το Ινστιτούτο εξήγησε ότι η υγεία έρχεται πρώτη, επομένως ήταν ο καλύτερος τρόπος να παραδοθούν τα πτυχία στους αποφοίτους. Θα μπορούσαν απλώς να στείλουν τα διπλώματα στα σπίτια τους, αλλά δεν ήθελαν να «στερήσουν» τους μαθητές από την «αίσθηση του επιτεύγματος και της υπερηφάνειας». 

Η εικονική τελετή ήταν μια μεγάλη εκδήλωση καθώς δύο διαφορετικά ινδικά κανάλια, το YoutTube και το Facebook το μεταδόθηκαν ζωντανά.

Πηγή: interestingengineering.com

8eCUgvCwsa

Κίνα: Η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή του κόσμου

Previous article

Νέος δημοτικός σύμβουλος Κορινθίων ο Παναγιώτης Σπύρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.