ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του ΜεΡΑ 25 Κορινθίας για τις Δομές Εκπαίδευσης των Προσφύγων

0

Παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες γύρω από το ζήτημα δημιουργίας των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφυγόπαιδων (ΔΥΕΠ) έκανε το ΜεΡΑ 25 Κορινθίας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα της φοίτησης “όλων των παιδιών στο σχολείο αποτελεί όχι απλά ένα αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και μία ανθρώπινη και ηθική υποχρέωση που δε γνωρίζει διακρίσεις“. Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται σε όλες τις πλευρές (τοπική κοινωνία, αυτοδιοικητικούς και φορείς της πολιτείας) ζητώντας να δράσουν στην κατεύθυνση διευκόλυνσης της άσκησης αυτού του δικαιώματος από τα προσφυγόπαιδα.

Η φοίτηση όλων των παιδιών στο σχολείο αποτελεί όχι απλά ένα αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και μία ανθρώπινη και ηθική υποχρέωση που δε γνωρίζει διακρίσεις. Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με το δικαίωμα παιδιών που έχουν ταλαιπωρηθεί από την βία της προσφυγιάς”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Θεωρούμε επομένως ανάγκη να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία του Δήμου μας προκειμένου να μη χαθεί ούτε ώρα, με δεδομένο μάλιστα ότι την περασμένη χρονιά, εξαιτίας και του κορονοϊού, δεν κατέστη δυνατόν να φοιτήσουν σε σχολεία.  Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στους Αγίους Θεοδώρους. Κι εκεί πρέπει άμεσα να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Καλούμε όλους όσους αντιδρούν και κυρίως όσους ασκούν διοίκηση (Δημάρχους, Αντιδημάρχους και εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς) αντί να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιος θα πλειοδοτήσει σε υπερβολές που τελικά υπονομεύουν την όλη προσπάθεια, να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών στα σχολεία και να βοηθήσουν, ώστε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. Μόνο κερδισμένη θα βγει η κοινωνία στο σύνολό της από τη φοίτηση των παιδιών στα σχολεία και η λειτουργία της Ανοιχτής Δομής στην πόλη μας όπως και στους Αγίους Θεοδώρους  θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Καλούμε παράλληλα και τους υπεύθυνους του προγράμματος να μεριμνήσουν για την ισόρροπη κατανομή των μαθητών σε περισσότερα από ένα σχολεία έτσι ώστε η όλη διαδικασία να είναι ακόμη περισσότερο λειτουργική και αποτελεσματική”.

Αλλα 4 κρούσματα στην Κορινθια.

Previous article

Πώς η άσφαλτος των δρόμων εκπέμπει ρύπους και επιβαρύνει την ατμόσφαιρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.