ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η NASA δοκιμάζει το SLS megarocket booster για μελλοντικές αποστολές σελήνης

0

Ο νέος πύραυλος της NASA ολοκλήρωσε τη δοκιμή ενίσχυσης πτήσεων πλήρους κλίμακας (FSB) την Τετάρτη (2 Σεπτεμβρίου) καθώς το πρακτορείο ετοιμάζει το Space Launch System (SLS) έτοιμο να πετάξει αστροναύτες μια μέρα.

Η δοκιμή δύο λεπτών μεταδόθηκε ζωντανά από το Promontory της Γιούτα στις 3:05 μ.μ. EDT (1:05 ​​μ.μ. τοπική ώρα ή 1905 GMT) στην τηλεόραση της NASA και τα αποτελέσματα θα αναλυθούν για να δουν πόσο καλά πήγε, ανέφεραν αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της αναμετάδοση.

Πλάνα από τη NASA έδειξαν ότι ο οριζόντιος ενισχυτής πυροβόλησε στη δοκιμαστική του βάση και πυροβόλησε πορτοκαλί φλόγες στο γκρι, λοφώδες τοπίο. Ο ενισχυτής έπρεπε να πυροδοτήσει 3,6 εκατομμύρια λίβρες ώθησης κατά την ανάφλεξη και να παραμείνει ενεργός για 122 δευτερόλεπτα, αλλά οι ακριβείς μετρήσεις απόδοσης θα κυκλοφορήσουν αργότερα. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής, ατμός από τη θερμότητα των φλογών συνέχισε να αυξάνεται από το τοπίο.

“Η δοκιμή θα αξιολογήσει νέα υλικά και θα επαληθεύσει ότι πληρούνται όλες οι βαλλιστικές απαιτήσεις του κινητήρα”, δήλωσε ο Νικολά Σιάστον, μηχανικός βαλλιστικής στο SLS αναδόχου Northrop Grumman, σε ένα προ-εγγεγραμμένο βίντεο μήνυμα που μεταδόθηκε στην τηλεόραση της NASA λίγο πριν την ενεργοποίηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την προετοιμασία των κατασκευών των ενισχυτικών πυραύλων μετά την αποστολή Artemis 3, ανέφερε η NASA σε δήλωση . Το Artemis 3 υποτίθεται ότι είναι η πρώτη ανθρώπινη προσγείωση στο φεγγάρι και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2024, αλλά το πρακτορείο εργάζεται για την ανάπτυξη των μελλοντικών πυραύλων και του διαστημικού σκάφους του για να είναι έτοιμο για μελλοντικές αποστολές.

Πηγή: space.com

8eCUgvCwsa

Η φωτιά στο Σοφικό μέσα από τον φακό των VAS-VAL

Previous article

Υποχρεωτικό το σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στα καινούρια οχήματα της ΕΕ από το 2022.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.