ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων για την φωτιά στο Σοφικό

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κορινθίων για την πυρκαγιά στο Σοφικό και την διαχείρισή της. Στην ανακοίνωσή αναφέρεται:

Ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας μετά από τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε για άγνωστους λόγους στις 02.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 04-09-2020 σε δασική πευκόφυτη περιοχή πλησίον του Αγίου Βλασίου Σοφικού και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Λόγω της έντασης των ανέμων, του μετώπου που έφτασε τα 5χλμ και του ανάγλυφου της περιοχής, ο Δήμαρχος σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, έδωσε εντολή για εκκένωση των οικισμών Ελβετικά (Ήλιος), Κόρφος και του μοναστηριού Αγ. Μαρίνας για προληπτικούς λόγους.

Από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στο σημείο έσπευσαν να  συνδράμουν στον συντονισμό ο Δήμαρχος Κορινθίων, οι αντιδήμαρχοι Σ. Ζαχαριάς, Γ. Γκεζερλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Γ. Ρωτίδης, δημοτικοί υπάλληλοι του τμήματος πολιτικής προστασίας με την αρμόδια υπεύθυνη Ρ. Σούκουλη και της ΔΕΥΑΚ για την αδιάκοπη παροχή νερού στα υδροφόρα οχήματα. Εκτός από τις ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις, στην κατάσβεση βοήθησαν μηχανήματα του Στρατού, , εθελοντικές ομάδες, υδροφόρα οχήματα του Δήμου Κορινθίων, του Δήμου Ελληνικού – Αργυρουπόλεως και ιδιωτών που μίσθωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Καθοριστική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων τα οποία με το πρώτο φως της ημέρας βρέθηκαν στο σημείο και έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο.

Αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών ήταν η οριοθέτηση της πυρκαγιάς περί τις 19:30 χθες. Δε υπηρξαν  επιπτωσεις σε ανθρώπινες ζωές και σε κατοικίες. Ωστόσο, στο μέτωπο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, δόθηκε διαταγή από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, για αποστολή κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Ο Δήμος Κορινθίων ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.

5 Σεπτεμβρίου 1997: Όταν ο Σάμαρανκ είπε: “Athens”!

Previous article

Τι να κάνω με το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο και τον κορωνοϊό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.