ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Οι πιο ενδιαφέρουσες επισημάνσεις των αντιδημάρχων στον απολογισμό

0

Μπορεί ο Βασίλης Νανόπουλος κατά την χτεσινή συνέντευξη Τύπου να έδωσε το γενικό περίγραμμα του πρώτου χρόνου της διοίκησής του, ωστόσο οι συνεργάτες του (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου) εξειδίκευσαν (με υπερβολική ακρίβεια) όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες 365 ημέρες.

Είναι προφανές πως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία να καταγράψουμε επακριβώς όλα όσα έγιναν, μπορείτε όσοι θέλετε να τα παρακολουθήσετε στα video που ακολουθούν.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν ορισμένα θέματα που έθιξαν κάποιοι από τους παριστάμενους στην συνέντευξη Τύπου και απασχολούν ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Το πρώτο έρχεται από τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας Σπύρο Ζαχαριά, ο οποίος αναφέρθηκε στην λειτουργία των κοιμητηρίων. Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει με τους τάφους: χώροι πλέον δεν υπάρχουν και χρειάζεται να βάλεις …μέσον, προκειμένου να καταφέρεις να ενταφιάσεις τον δικό σου άνθρωπο όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Ο Σπύρος Ζαχαριάς (δείτε από το 4.51), λοιπόν, τόνισε ότι μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής ήταν η ανακατασκευή του οστεοφυλακίου, το οποίο, όπως είπε, “ήταν εγκαταλελειμμένο για χρόνια. Αυτή την περίοδο γίνονται επιχρίσματα και μονώσεις έτσι ώστε σε λίγο καιρό να παραδοθεί και να μπορούμε να μεταφέρουμε σε αυτό τα οστά από τους τάφους”. Ο κ. Ζαχαριάς αναφέρθηκε επίσης στον φύλακα που τοποθετήθηκε για οκτώ μήνες στο κοιμητήριο των Εξαμιλίων, το οποίο είχε γίνει στόχος των ρομά, ενώ τώρα ολοκληρώνεται και η διαδικασία για την ανανέωση της φύλαξης του χώρου.
Ενδιαφέρον είναι ακόμα ότι οι ταφές θα πραγματοποιούνται από τα γραφεία τελετών και όχι από εργαζομένους του δήμου.

Ο Γιάννης Καρασάββας αναφέρθηκε στο ζήτημα των αδέσποτων (δείτε από το 0.20), όπου το πιο σημαντικό είναι πως την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί για την σήμανση (τσιπάρισμα) των δεσποζόμενων ζώων. Μετά την ημερομηνία αυτή, σε τυχόν έλεγχο που θα γίνεται απο την αστυνομία (η οποία θα “εξοπλιστεί” με ειδικό μηχάνημα για τον έλεγχο) θα καταβάλλονται πρόστιμα για κάθε δεσποζόμενο που θα είναι χωρίς σήμανση. Από εκεί και πέρα, ο δήμος, σύμφωνα με τον κ. Καρασάββα, έχει έλθει σε επαφή με άλλους δήμους ανά την Ελλάδα που έχουν επιδείξει μία σημαντική επιτυχία στην διαχείριση του προβλήματος, για να πάρουν ιδέες, ενώ είναι διαδικασία η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων, όπου θα υπάρχει το “Δημοτικό Κτηνιατρείο”.

Από την τοποθέτηση του Σωτήρη Παπαδημητρίου (προέδρου Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής) συγκρατήσαμε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους παιδικούς σταθμούς (δείτε από το 0.30), ένα τεράστιο, χρονίζον πρόβλημα για όλο τον δήμο Κορινθίων. “Αναβαθμίσαμε τους αύλειους χώρους αλλάζοντας τα παλιά και επικίνδυνα παιχνίδια με νέα και πιστοποιημένα. Τοποθετήσαμε επίσης σκέπαστρα ώστε τα παιδιά να προστατεύονται απο τον ήλιο και την βροχή. Τοποθετήθηκαν ακόμα καινούργιες κουζίνες, όπου ήταν απαραίτητο, ενώ έγιναν ελαιοχρωματισμοί, οι οποίοι θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες…“.
Το μείζον ωστόσο για τους παιδικούς σταθμούς είναι να βρεθούν επιτέλους χώροι οι οποίοι θα αντικαταστήσουν την άθλια σημερινή πραγματικότητα. Η δημιουργία νέων πολυδύναμων παιδικών σταθμών, όπως αυτός που θα παραδοθεί στην Αγιάννα το επόμενο διάστημα, είτε μέσα από την αξιοποίηση οικοπέδων στο κέντρο της πόλης είναι μονόδρομος.

Πολύς λόγος έγινε για την τουριστική προβολή του δήμου και το περίφημο Visit Korinthos, φέτος το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες της πανδημίας δεν ευνόησαν ιδιαίτερα την δημιουργία υψηλής επισκεψιμότητας στον δήμο, ωστόσο ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός ήταν απαραίτητος, αν επιθυμούσαμε να τεθούν οι βάσεις ώστε η Κόρινθος και οι γύρω περιοχές -ύστερα από χρόνια αφάνειας- να αρχίσουν δειλά δειλά να εμφανίζονται στον χάρτη και στα media.
Υπό αυτή την έννοια ο απολογισμός που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τιμολέων Πιέτρης (από το 0,25) έχει την σημασία του. Όπως είπε λοιπόν, τα πρώτα βήματα αφορούσαν το τουριστικό λογότυπο Visit Korinthos, την τουριστική ιστοσελίδα, το τουριστικό έντυπο και τους λογαριασμούς στα social media (facebook, twiter, instagram, youtube).
Η αιχμή της τουριστικής προβολής, ωστόσο ήταν τα τρία σποτάκια που δημιουργήθηκαν, με το ένα εξ αυτών να παίζει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής. Ειδικότερα, τα στοιχεία του κ. Πιέτρη μαρτυρούν την ένταη αυτής της προβολής: “στο Open το σποτ έπαιξε 83 φορές, στο Mega 218, στον Alpha 47, στο Makedonia 465, στον Ant1 88”

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κυριαζή, ο οποίος αναφέρθηκε στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου κατά την περασμένη χρονιά. Ένα δημοτικό συμβούλιο που είχε πολλές μελανές σελίδες και το οποίο, όπως έχουμε καταγράψει πολλές φορές ήταν αδύνατο να το παρακολουθήσει κανείς. Ο κ. Κυριαζής (από το 1.30) άφησε σαφείς αιχμές για εκείνους οι οποίοι “για λόγους εντυπωσιασμού θεώρησαν ότι πρέπει να παραβιάζουν τον κανονισμό”, ενώ συμπλήρωσε ότι έλαβε τα μηνύματα απο ορισμένα σάιτ πως ο ίδιος είτε ανέχεται συμπεριφορές είτε μεροληπτεί υπέρ ορισμένων συμβούλων: “ενημερώνω λοιπόν πλέον όλους τους δημοτικούς συμβούλους ότι από εδώ και στο εξής θα εφαρμοστεί ο κανονισμός του δημοτικούς συμβουλίου, ο οποίος εξάλλου είναι σε ισχύ απο το 2011“.

Απο δυο Κορινθιακές εταιρείες “Δένονται” ηλεκτρικά Κρήτη-Πελοπόννησος μέχρι το τέλος του 2020

Previous article

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale: Οι πολεμικές δυνατότητες στον αέρα και το «γυάλινο πιλοτήριο» [εικόνες, βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.