ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελίξεις εντός του έτους για την κορινθιακή σταφίδα

0

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την κορινθιακή σταφίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Στην σύσκεψη εκτός του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη συμμετείχαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, και οι δήμαρχοι Νεμέας, Κώστας Φρούσσιος και Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.
Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προσπάθεια να βρεθεί το νομικό πλαίσιο και οι πόροι για να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υφυπουργού Περιβάλλοντος, κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Ταγαράς υπενθύμισε ότι “κατά τη θητεία του, ως νομάρχης, είχε αναδείξει το θέμα αυτό, ετοιμάζοντας φάκελο ΠΟΠ Κορινθιακής Σταφίδας, οπότε επανήλθε στο θέμα αυτό και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία του φακέλου, αφού πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα που παράγει η Κορινθία και καλύπτει μεγαλύτερη έκταση των 42.000 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι στην περίπτωση που προχωρήσει το μέτρο -προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημα του παραγωγού- θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα υποκείμενα και στις ποικιλίες της περιοχής που είναι η Βοστίτσα και η Ζακυνθινή (πρώιμη ποικιλία), καθώς και να κατανεμηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος διάχυσης στην αγορά.

Από την μεριά του ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι “στόχος του Υπουργείου είναι να προχωρήσει σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής Σταφίδας, με οικονομική ενίσχυση, αλλά πριν γίνει αυτό μένει να επιλυθούν, εντός του 2020, δύο νομικά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία χρηματοδότησης και το δίκαιο ανταγωνισμού, τα οποία αναμένεται να ξεπεραστούν…”.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για το σχολείο προσφύγων

Previous article

Παπαγγελόπουλος: “Να μην αλλάξει το φυσικό αντικείμενο του Αστρονομικού Πάρκου Κρυονερίου”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.