ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κανονικά η λειτουργία του δήμου, εκτός καθηκόντων για λίγες μέρες ο δήμαρχος

0

Εκτός καθηκόντων -όπως είναι απολύτως φυσιολογικό- θα είναι για τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τις πρώτες δύσκολες στιγμές από το βαρύ χτύπημα που επιφύλασσε στην ζωή του η απώλεια της συζύγου του.

Ωστόσο, η λειτουργία του Δήμου, τουλάχιστον για τα τυπικά και την καθημερινότητα, συνεχίζεται κανονικά και για όσο διάστημα θα απουσιάζει, αναπληρωτής του θα είναι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος. Ήδη σήμερα σε διάφορα σχολεία της Κορίνθου τον δήμαρχο -και συνολικά την δημοτική αρχή- εκπροσώπησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ο γενικός γραμματέας του δήμου.

Όσες επιτροπές, συσκέψεις και συναντήσεις ήσαν προγραμματισμένες, όπως ήταν επόμενο, αναβλήθηκαν και το μόνο που εκδόθηκε ήταν το μήνυμα του κ. Νανόπουλου για την νέα σχολική χρονιά, το οποίο, ωστόσο, είχε προετοιμαστεί από την Παρασκευή, πριν το τραγικό γεγονός και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σε αυτό το μήνυμα, ο κ. Νανόπουλος αναφέρει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες θα εξελιχτεί η φετινή χρονιά, καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμορφωθούν με τις οδηγίες της πολιτείας για την χρήση της μάσκας και συμπληρώνει πως ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσεις τις υποδομές των σχολείων και την ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, ο κ. Νανόπουλος στο μήνυμά του αναφέρει

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί μαθητές

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες για όλους μας. Η πανδημία είναι η πραγματικότητα στην οποία όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε διασφαλίζοντας την υγεία μας, την υγεία των διπλανών μας και βεβαίως την αδιάλειπτη λειτουργία των σχολείων μας, κάθε δραστηριότητας της ζωής μας.

Είναι ευθύνη όλων μας! Κι αυτός ο στόχος θα πρέπει να προστεθεί σ εκείνους που κάθε άλλη χρονιά θέτουμε όλοι μας. Οι μαθητές στόχους για απόκτηση γνώσεων και εφοδίων, οι εκπαιδευτικοί για την αρτιότερη και πληρέστερη παροχή τους, οι γονείς για υποστήριξη και δημιουργική συμπαράσταση και εμείς από την πλευρά μας ως αιρετοί στόχους για άρτιες υποδομές και υπηρεσίες προς όλους εσάς.

Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές είναι στο πλευρό και στην διάθεση σας. Ως ώρας έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή όλων των αναγκών των σχολικών ομάδων και τις ενέργειες που καθιστούν ασφαλείς και λειτουργικές σε κάθε επίπεδο τις σχολικές μονάδες. Συνεργαζόμαστε στενά με τους διευθυντές και τους γονείς καθημερινά ώστε να αναβαθμίσουμε τα σχολεία μας, να δημιουργήσουμε και νέα, να δώσουμε σε εσάς τους μαθητές μας εκείνες τις συνθήκες στις οποίες θα μπορέσετε απρόσκοπτα να εργαστείτε για την απόκτηση της γνώσης που θα σας οδηγήσει στο μέλλον. Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής το ίδιο και η παρουσία μας.

Θέλω από καρδιάς να σας ευχηθώ καλή σχολική χρονιά! Να σας ευχηθώ να έχετε υγεία και πείσμα για την επίτευξη των στόχων σας .

Θέλω όμως επίσης να σας ζητήσω να έχετε υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του εαυτού σας, των συμμαθητών σας, των δασκάλων σας, όλων όσων συναναστρέφεστε.
Φορέστε την μάσκα σας, κρατήστε τις αποστάσεις που πρέπει, τηρείστε όλους τους κανόνες υγιεινής. Μόνο έτσι θα είμαστε όλοι καθημερινά παρόντες, υγιείς και προσηλωμένοι στους στόχους μας!

Με 3 κρούσματα θα κλείνει το σχολείο

Previous article

Πόσοι μετανάστες τελικά είναι στα νησιά; Τι λένε τα επίσημα στοιχεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.