ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα που δεν είχε ν’ αγοράσει άρβυλα θα προμηθευτεί και F-35A

0

Τι γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Με τίτλο: «Ο ελληνικός στρατός που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση με τα άρβυλα σχεδιάζει να αγοράσει 24 F-35» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ

αναφέρεται με ειρωνική διάθεση σε πληροφορίες για μελλοντική προμήθεια από την Ελλάδα αμερικανικών F-35, εκτός από τη αγορά αεροσκαφών Ραφάλ και την αναβάθμιση υπαρχόντων F-16.

«Η Ελλάδα που μετά από την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε πως θα δώσει βαρύτητα στους εξοπλισμούς, αναφέρεται πως θα αγοράσει 24 τεμάχια F-35Α. Η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα που θα δαπανηθούν για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ και την αναβάθμιση των υπαρχόντων F-16. Αναφέρεται πως μετά το 2024 θα χτυπήσει την πόρτα των ΗΠΑ για τα F-35» σημειώνει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ειρωνικά στη συνέχεια πως τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, η χώρας μας αδυνατούσε να προμηθευτεί ακόμη και … άρβυλα για τις ανάγκες του στρατιωτικού προσωπικού και πως πλέον η Αθήνα μπαίνει σε μία «κούρσα» εξοπλισμών, επειδή «φοβάται» την τουρκική αμυντική βιομηχανία.

8eCUgvCwsa

ΕΑΣ: Συμφωνία για προμήθεια πυρομαχικών στην Αίγυπτο

Previous article

ΝΑΞΟΣ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.