ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προετοιμάζεται για τον Ιανό από το πρωί η Κορινθία

0

Σε ρυθμούς Ιανού μπαίνει από σήμερα η Κορινθία, η Πελοπόννησος και γενικότερα η νότια Ελλάδα. Αυτή την ώρα ξεκινά η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, -με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των κατά τόπους δήμων- για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης ενδεχόμενων προβλημάτων από τον κυκλώνα “Ιανός” που αναμένεται να πλήξει την περιοχή από το απόγευμα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις έδρες των άλλων περιφερειακών ενοτήτων.

Στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Κορινθίων, ενώ ανάλογες ενέργειες γίνονται και σε άλλους δήμους.

Στόχος των συνεδριάσεων είναι να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες -τόσο ως προς την στελέχωσή τους, όσο και ως προς τον εξοπλισμό τους-, ώστε να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία. Ήδη, συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προχώρησαν χθες και συνεχίζουν εντατικά και σήμερα τους καθαρισμούς φρεατίων, ενώ μηχανήματα έργου παρεμβαίνουν σε επικίνδυνα ρέματα στις περιοχές Αθίκια, Αλμυρή και Γαλατάκι.

Ο κυκλώνας Ιανός αναμένεται να πλησιάσει στην νότια Ελλάδα από σήμερα το απόγευμα έως και το Σάββατο το μεσημέρι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε τρεις οδηγίες προς τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

«Πρώτον, όσοι βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χειμάρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειο, ημιυπόγειο ή ισόγειο», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, και συνέστησε σε πολίτες που διαμένουν σε κτίσματα κοντά σε χειμάρρους ή ακτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν αλλού για τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Δεύτερον, «αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση, ασφαλίστε τις πόρτες και μετακινηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση πλημμυρών.

Τρίτον, μη διασχίζετε χειμάρρους ή ρέματα για κανέναν λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα».

Σύψας: “Δίνουμε 10 – 15 μέρες στα νέα μέτρα – Μετά lockdown”

Previous article

Τι να κάνετε αν βρεθείτε …στο μάτι του κυκλώνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.