Περιφερεια

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός της περιφέρειας για τον Ιανό

0

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας με αφορμή τον κυκλώνα Ιανό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα,  ο Περιφερειακός Συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλης Χατζής καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σύμφωνα με το σχέδιο δράσης ΔΑΡΔΑΝΟΣ.

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις των υπευθύνων των έξι δήμων του νομού Κορινθίας αλλά και της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας, που περιέγραψαν τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και που έπονται σε δρόμους, ρέματα και ποτάμια (ακόμα και σε σπίτια και υπόγεια αντίστοιχα), προκειμένου με τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων να αντιμετωπιστούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο το νομό καθαρισμοί των πιο καίριων και επικίνδυνων ρεμάτων. Τα μηχανήματα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές, οι οποίες παρουσίασαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια (πλημμύρες «Ζορμπά»), όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας της επιφυλακής.

Σε συνεχή συνεννόηση με τους δημάρχους αλλά και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθοδηγούνται τα απαιτούμενα μηχανήματα ώστε να πραγματοποιούνται όλοι οι απαραίτητοι καθαρισμοί.

Παράλληλα διατηρείται η άμεση συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου – ΕΚΑΒ, εταιρείες μεγάλων οδικών αξόνων (Ολυμπία Οδός κλπ), εκπρόσωποι  εθελοντικών οργανώσεων κλπ. για τον καλύτερο συντονισμό.

Τέλος, διατηρείται σε εφαρμογή η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με εξωτερικούς συνεργάτες – εργολάβους, προκειμένου να διατεθούν μηχανήματα από πλευράς της ΠΕ Κορινθίας στη χωρική ενότητα του κάθε δήμου και να επέμβουν όπως οριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Και ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κλείνει αύριο τα σχολεία

Previous article

Τι θα κάνει ο δήμος Κορινθίων για τα επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.