ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ανάγκη για άμεση παρέμβαση στην παιδική χαρά στο 10ο δημοτικό Κορίνθου.

0

Είναι γεγονός πως ύστερα απο μία μακρά περίοδο μεγάλης εγκατάλειψης οι παιδικές χαρές στον δήμο Κορινθίων έχουν αρχίσει να αλλάζουν όψη. Τον περασμένο Δεκέμβριο εγκαταστάθηκε η πρώτη πιστοποιημένη -και για ΑΜΕΑ- παιδική χαρά κοντά στο Ειδικό Σχολείο, ενώ και στην παιδική χαρά στην υπό κατασκευή κεντρική πλατεία έχουν μπει καινούργια όργανα.

Ωστόσο, προβλήματα υπάρχουν σε πολλές ακόμα παιδικές χαρές. Σε μία από αυτές, πίσω από το 10ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου, η κατάσταση είναι αυτή, όπως μας την περιέγραψε αναγνώστρια του site και μας την έδειξε σε φωτογραφίες αναφέροντας:

Παιδική χαρά στο 10ο δημοτικό Κορίνθου. Είναι εικόνα αυτή για κούνια για μωρά και μικρά παιδάκια; Φθορές και εγκατάλειψη, κίνδυνος για μολύνσεις και ατυχήματα σε έναν χώρο που συγκεντρώνει καθημερινά πολλά παιδιά. Πήγα το παιδί μου σήμερα και τρόμαξα. Κάτι πρέπει να γίνει προτού συμβεί κάτι κακό”.

Το Korinthia.net.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον και ζήτησε να του στείλουμε τις φωτογραφίες, προκειμένου να τις αξιολογήσει και εν συνεχεία να κάνει αυτοψία για να δει τι μπορεί να γίνει προσωρινά μέχρι να επισκευαστούν και πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές.

Και τούτο γιατί -ούτως ή άλλως, όπως μας είπε ο κ. Πούρος- ήδη 14 από τις 43 παιδικές χαρές έχουν λάβει πιστοποίηση, ενώ είναι σε εξέλιξη η επισκευή και ανάπλαση ακόμα 14 παιδικών χαρών, προκειμένου να λάβουν και αυτές πιστοποίηση, μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Σε μέλλοντα χρόνο θα γίνει αποκατάσταση/πιστοποίηση και των υπόλοιπων 15 παιδικών χαρών.

Για όλες τις περιπτώσεις μικροεπισκευών, επιδιορθώσεων και αντικαταστάσεων υπάρχει κονδύλι στον προϋπολογισμό 20.000 ευρώ προκειμένου να γίνεται αποκατάσταση των παιχνιδιών ή των γενικότερων υποδομών όποτε απαιτείται.

Σε κάθε περίπτωση το korinthia.net.gr θα παρακολουθεί το θέμα και θα ελέγξει τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο δήμος.

Δήμος Κορινθίων – Ξεκίνησε η εφαρμογή της προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Previous article

Airbnb: Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινά η εφορία για αδήλωτα εισοδήματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.