ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εγκαίνια στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αηδοναγιίων Κορινθίας

0

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια, έγινε η τελετή εγκαινίων Ιερού Ναού, τελέστηκαν το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Αηδόνια Κορινθίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος διέκοπτε, κατά την παγία τακτική του, επεξηγώντας αναλυτικά κάθε τι, το οποίο είχε να κάνει με την διαδικασία αυτής της μοναδικής Ιεροτελεστίας, ώστε όλοι οι Πιστοί να κατανοούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην Ι. Τελετή. Τα Εγκαίνια τελέσθησαν παρουσία πλήθους Χριστιανών παρά τις δυσκολίες εκ των καιρικών συνθηκών μεταξύ των οποίων και της Βουλευτού Κορινθίας κ. Μαρίας-Ελένης Σούκουλη.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων, για τον Εγκαινιασμό του Αγίου Θυσιαστηρίου, και τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων στον ως άνω Ι. Ναό, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Ο άγιος Κεγχρεών απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους Πιστούς αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα των Εγκαινίων, ερμηνεύοντας κάποιες από τις προκαταρκτικές πράξεις «πήξεως θυσιαστηρίου» όπως π.χ. η θεμελίωση Ι. Ναού, στην σημασία της καταθέσεως των Αγίων Λειψάνων, ως και στον «πνευματικό εγκαινιασμό» των Πιστών. Ο σεπτός Ποιμενάρχης, ομιλών στο τέλος του Εσπερινού, προσέθεσε ότι μόνον ο Αρχιερεύς μπορεί να τελεί τα Ι. Εγκαίνια ενός Ναού, επεξηγώντας την διαφορά της Ιερωσύνης από την Αρχιερωσύνη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Θεοφιλέστατος, ως Επίσκοπος της Εκκλησίας, θα τελέσει τα πρώτα του Εγκαίνια Ιερού Ναού.

8eCUgvCwsa

Κρήτη: Καταγγελία για βιαιοπραγία διευθυντή σχολείου κατά μαθητών που έκαναν κατάληψη

Previous article

10 θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.