ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Στο παγκόσμιο δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν μπήκε η Κόρινθος, η μοναδική απο όλη την Ελλάδα

0

Την ένταξη της πόλης της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco «Οι Πόλεις που μαθαίνουν» ανακοίνωσε ο δήμος Κορινθίων. Μάλιστα, όωπς αναφέρεται στην ανακοίνωση, “η υποψηφιότητα της Κορίνθου είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που εγκρίθηκε από ολόκληρη τη χώρα στο Δίκτυο των 55 νέων συνολικά πόλεων που εντάχθηκαν για το έτος 2020 από 27 χώρες του κόσμου!

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης των νέων μελών με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο να εκφράζει την ικανοποίηση του για την ένταξη αυτή, παρουσιάζοντας την πόλη και καταγράφοντας τα οφέλη μιας τέτοιας συμμετοχής για την πρωτεύουσα Κόρινθο και το δήμο Κορινθίων συνολικά.

«Η Κόρινθος είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον! Στο δήμο μας έχουμε τρείς πυλώνες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Αυτό είναι το όραμά μας για την πόλη και επενδύουμε σε αυτούς τους τρείς πυλώνες και προς τούτο ελπίζουμε πως με την στήριξη του Δικτύου «Learning cities» θα υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές και θα τις εφαρμόσουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας . Θα μοιραστούμε με τις άλλες πόλεις του δικτύου τις δικές μας καλύτερες πρακτικές, όλα όσα «έρχονται» από τη μακρά ιστορία και την εκπαίδευση μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κορινθίων.

Με την ιδιότητα του μέλους η Κόρινθος εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο του οποίου στόχος είναι η υποστήριξη και η επιτάχυνση της πρακτικής της διά βίου μάθησης. Η “Δια Βίου Μάθηση” είναι μια διαδικασία αναπτυξιακή, που θα οδηγήσει σε μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλή, ανθεκτική που έχει ως όραμα την κοινωνική συνοχή, την οικονομική και πολιτιστική ευημερία , την βιώσιμη ανάπτυξη“, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων.

Στην Κόρινθο ο Νίκας – τι είπε για τα 5 μεγάλα έργα στο νομό

Previous article

Την Παρασκευή επισκέπτεται την Κορινθία ο Μιχάλης Κατρίνης τομεάρχης ανάπτυξης & επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.