ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νανόπουλος: τα έργα που σχεδιάζει η Περιφέρεια δεν απομακρύνουν τον κίνδυνο των πλημμυρών

0

Σοβαρή διάσταση απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν για τα έργα στην Ανατολική Κορινθία, αποκαλύφθηκε μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στην έδρα της αντιπεριφέρειας Κορινθίας, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και με την συμμετοχή του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν με τα χρήματα –σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ- που διέθεσε η κυβέρνηση στην Περιφέρεια για τις απαραίτητες εργασίες, την ίδια ώρα που στον δήμο Κορινθίων έδωσε μόλις 150.000, αντί για 1,5 εκατ. ευρώ που είχε ζητήσει ο κ. Νανόπουλος.

Όπως αναφέρουμε και σε άλλο ρεπορτάζ (δείτε παρακάτω) ο περιφερειάρχης σχεδιάζει με τα χρήματα αυτά να κάνει τον καθαρισμό των ρεμάτων, αλλά και να επαναφέρει το αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο στην προτεραία κατάσταση.

Από την άλλη μεριά, ο δήμαρχος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης τόνισε ότι κατά τον δήμο προτεραιότητα έχει η δημιουργία δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, αλλά και έργα διάνοιξης των χειμάρρων στα Αθίκια και η κατασκευή αυλάκων στα γύρω χωριά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι περιοχές αυτές θα αντιμετωπίσουν «μια δυνατή βροχή, όχι μια θεομηνία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νανόπουλος στην σύσκεψη φρόντισε να κάνει σαφείς αυτές τις θέσεις του, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι όσα αποφάσισε η Περιφέρεια δεν είναι αυτά που ζήτησε ο δήμος και γι αυτό δεν τον ικανοποιούν. Παραδέχτηκε ότι η αποκατάσταση του οδικού δικτύου που σχεδιάζει η περιφέρεια είναι απαραίτητη γι αυτό και ο δήμος θα συνυπογράψει την προγραμματική σύμβαση, προκειμένου η περιφέρεια αν αναλάβει να κάνει τα έργα. Ωστόσο, οι οδοποιίες μπορούν να γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού λυθούν πρώτα τα επείγοντα ζητήματα που αφορούν την προστασία του αστικού ιστού.

Από την στιγμή, πάντως, που η Περιφέρεια φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις της για το τι προηγείται, ο κ. Νανόπουλος, ομοίως, φαίνεται αποφασισμένος να επιμείνει προς την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τον δήμο, προκειμένου να κάνει εκείνος τα έργα που θεωρεί απαραίτητα.

Την Παρασκευή επισκέπτεται την Κορινθία ο Μιχάλης Κατρίνης τομεάρχης ανάπτυξης & επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ

Previous article

Στην αντιπεριφέρεια Κορινθίας όσες επιχειρήσεις έπαθαν ζημιά από τις πλημμύρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.